Hospice lijkt toch niet aan Quickbornlaan te komen

Het lijkt er sterk op dat het hospice helemaal niet op het adres Quickbornlaan 1 in Epe komt, zoals voorzitter Leo Eland van De Kruimelschaar donderdag 11 oktober bekend maakte. Het pand is weer in de verkoop bij makelaar De Haan Makelaardij in Epe. Binnenkort komt het op zijn site.

Volgens Eland kon de stichting Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar, dat eerdere initiatieven op diverse locaties zag stuk lopen, het pand op de hoek Quickbornlaan-Willem Tellstraat kopen en zou aan de Quickbornlaan eindelijk, na een verbouwing en uitbreiding met een paviljoen, het lang verwachte hospice Casa Vera van start kunnen gaan. De Kruimelschaar ging daarbij uit van een begroting van een miljoen euro, inclusief aankoop en verbouwing. De financiering was zo goed als rond en de schets van hoe het zou moeten worden lag er al; er moest alleen nog een financier voor een ton worden gevonden, aldus De kruimelschaar.

Maar de zaak komt niet rond. De huisartsen van het aangrenzende Medisch Centrum aan de Willem Tellstraat, die eigenaar van het pand zijn, zijn het wachten beu. Ze zeggen al een half jaar op het rond komen van de financiering te wachten en renteverlies te lijden en willen daar nu een punt achter zetten. Het liefst willen ze dat het alsnog voor elkaar komt, maar als zich op korte termijn een serieuze koper aandient, moet De Kruimelschaar opnieuw op zoek naar een andere locatie.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento