Van Barneveld verliest weer slag om kiosk bij hertenkamp

Niets staat de gemeente Epe in de weg om de kiosk van John van Barneveld bij het hertenkamp aan de Dellenweg te laten slopen. De voorzieningenrechter in Zutphen heeft de gemeente daar vandaag groen licht voor gegeven.

De gemeente liet vrijdag al weten dat ze wil dat Van Barneveld de uitspraak van het gerechtshof volgt. Die besloot eerder dat hij de kiosk vóór 1 oktober moet slopen. ‘De gemeente verlangt nu dat deze uitspraak tot uitvoering komt en dat Van Barneveld de kiosk verwijdert. Doet Van Barneveld dat niet, dan zal de gemeente een deurwaarder inschakelen om uitvoering te geven aan het arrest op kosten van Van Barneveld’, aldus de gemeente eerder.

Volgens de voorzieningenrechter kan de Epenaar echter blijven zitten zo lang er geen concrete plannen zijn voor het hertenkamp. De gemeente wil een integraal plan ontwikkelen voor het hertenkamp, de Nieuwe Vijver en het gebouwtje dat bij die plas staat en dat als één geheel ontwikkelen. De bedoeling is een grotere horecagelegenheid te creëren. De exploitant daarvan zou moeten opdraaien voor de kosten van het hertenkamp, 10.000 euro.

Van Barneveld heeft de gemeente vorige week nog aangeboden die kosten geheel voor zijn rekening te willen nemen, maar het college van b en w heeft dat voorstel afgewezen.

Vanmorgen had Van Barneveld op advies van zijn advocaat auto’s rond zijn kiosk geparkeerd om te voorkomen dat een bulldozer het ding zou verwoesten. Afgelopen nacht had hij er een beveiligingsbedrijf bij laten posten. Hij heeft al eerder aangegeven zijn kiosk met hand en tand te willen verdedigen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Hans Betlem

  Helaas hebben noch de gemeente Epe, noch de burgemeester het de moeite waard gevonden om te reageren op mijn schrijven. Hoewel ik er absoluut niet achter sta, kan ik me heel goed voorstellen dat de burger zich steeds meer afwendt van de politiek en het recht in eigen hand neemt tegen vaak uiterst arrogante pluche-vaste bestuurders.
  Ik heb bij de Landelijke Ombudsman een klacht ingediend tegen de gemeente Epe wegens het totaal negeren van een oproep van een burger.

 • Hans Betlem

  Ik vind het erg vreemd, dat een wethouder van Groen Links hier een plan voor grootschalige horeca in een natuurgebied wil doordrukken. Dat geeft toch wel te denken over de ware bedoelingen van deze partij.
  Ik heb het landelijk partijbureau in deze om opheldering gevraagd met het verzoek deze ontspoorde politicus weer op het rechte (groene) pad te krijgen.
  Eveneens heb ik een verzoek gericht aan de burgemeester van Epe om zijn invloed aan te wenden om deze geldverslindende soap te be-eindigen en het college te laten inzien dat deze ontwikkelingen in de buitengebieden niet gepast zijn.
  Van beide partijen nog geen reactie mogen ontvangen. Wél een vlotte en bemoedigende reactie van de VVD fractievoorzitter in de Epense raad.

 • D.Verveer

  Ik denk een nieuw 'Van de Valk' pareltje, met vers everzwijn en hert op het menu..

 • Corry Van der Oest -Buisman

  Hoe is het mogelijk dat dit soort macht praktijken hier in dit land zijn toegestaan ... Vraag me echt af ... wat zit hier achter ???... want de logica ontbreekt volledig in deze kwestie . De heer van Barneveld en de burgers van Epe ,hebben het recht om uitleg te krijgen over het doel en de urgentie waarom de gemeente hier de hakken zo in het zand blijft zetten...

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.