Geen financiële steun gemeente voor Paardenvierdaagse

De Stichting Paardenvierdaagse Epe krijgt geen financiële steun van de gemeente Epe. Vier fracties hadden een garantstelling van 14.500 euro gevraagd om met het 25-jarig jubileum in juni extra uit te pakken, maar de meerderheid van de raad wilde vanavond geen uitzondering maken.

De discussie over het initiatiefvoorstel van CDA, VVD, D66 en Lijst Koman vond plaats tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering in de huidige samenstelling en werd een beschamende vertoning, zo vonden ook verschillende raadsleden. Jan Spijkerboer van de SGP/CU: ,,Het wordt tijd dat deze raad met reces gaat.’’ Dirk Jan Beumer van de PvdA hoorde het allemaal met ,,plaatsvervangende schaamte’’ aan en Jan de Graaf suggereerde drugsgebruik in de raad. Frank Surink van Gemeentebelangen haalde zich de woede van de VVD maar ook van burgemeester Hans van der Hoeve op de hals met zijn herhaalde suggestie dat de VVD zich met het indienen schuldig maakte aan de schijn van belangenverstrengeling, omdat voorzitter Ruud Jager van de Stichting Paardenvierdaagse bij de gemeenteraadsverkiezingen op plek 3 van de kieslijst van de VVD staat.

De Paardenvierdaagse had de garantstelling gevraagd voor:
Activiteiten en begeleiding externe partijen i.s.m. Cultuurplein voor maand van het paard (€ 2.000);
Ouderenprogramma vanuit Epe en Vaassen (incl. vervoer per paardentram) (€ 2.000);
Inhuur paardengroepen t.b.v. cultuurhistorische shows (€ 3.000);
Materiaal voor schildersdoeken/ sloophout, verfmateriaal etc. (€ 1.500);
Inhuur Teatropavana (mensen op stelten) (€ 4.000)

Het voorstel werd met 12 tegen 11 stemmen afgewezen, mede vanwege de precedewerking; andere organisaties zouden ook financiële steun kunnen vragen als zij jubileren.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Nee hoor de Vries, geen archief maar gewoon internet.
  Een beetje basis-school leerling kan dat inzien.
  Komt dan meteen tot de conclusie dat de Gemeente Epe er wat minder voorstaat dan u meestal doet voorkomen.
  Gedoe over zwijnenrasters , recreatiewoningen en het van harte toejuichen van de komst van laagvliegende vakantie vluchten geven een weinig rooskleurig beeld.
  Zie dat kind al denken, had ik maar vast stemrecht, kom in vast van die onzin verhalen van die gemeente meneer af.
  Dat was het dan weer voor vandaag de Vries, maar ik kan bijna niet wachten welke denigrerende opmerkingen u morgen weer in petto heeft.

 • Haverkamp

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Vergeet de "Heerderweg" niet! Geen poot uitgestoken, de provincie geen strobreed in de weg gelegd en achteraf heeft meneer de Vries het in een column over "de strapatsen van de provincie bij de Heerderweg"......
  Verzetsheld!

 • Jan van de Vlekkert

  Even voor uw aardig geheugen;

  Motie van treurnis, ingediend tegen Wethouder De Vries d.d. 30 mei 2013.
  Indieners motie De Waard (SGP/CU) en Cramer (VVD)

  Is uw dossier ook op orde !!

 • R. De Vries

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Dank voor uw bericht. Nu begrijp ik het waarom we langs elkaar heen praten. In de politiek is het de goede gewoonte dat alleen aangenomen moties en amendementen, dus waar een meerderheid voor is, bewaard blijven. De motie van de toenmalige oppositiepartijen werd ruimschoots verworpen. U weet het vast beter, maar was het 7 of 8 voor en zo ‘n 15 of 16 tegen? De heer Wilders dient zo ongeveer iedere week een motie van wantrouwen, overigens van een geheel andere orde, in tegen het hele kabinet en Premier Rutte. Als ik goed geïnformeerd ben is hij nog steeds premier.

  U moet wel een enorm archief hebben als dit soort zaken er ook onderdeel van uitmaken. Dat van mij is inderdaad wat bescheidener.
  Maar toch goed dat u ook zaken bewaart die er verder niet toe doen. Altijd leuk maar je hebt er niets aan.

  Klopt het dat ik nog steeds te wachten op het overzicht met voorkeurstemmen gemeenteraadverkiezingen Epe 2014. Dat maakt hoop ik toch wel onderdeel uit van uw archief? Want dat lijkt mij wel van belang. Of bewaart u alleen de lijst met mensen die niet worden gekozen?

  Met vriendelijke groet,

  René de Vries.

 • Jan van de Vlekkert

  U slaat met deze reactie meteen de spijker op z,n kop.
  Altijd het eeuwige wijzen naar anderen blijft uw stokpaardje.
  Maar van enige zelfreflectie is helaas nooit sprake.

 • Jan van de Vlekkert

  Geachte hr.de Vries.

  Uw wachten wordt beloond, en dat moet ik toegeven ,,voorlopig,, is al weer heel snel.
  Reageren op uw van minachting- en superieurioteistsgevoel stuitend epistel is bijna uitnodigend.
  Dat neemt niet weg dat het bijzonder aardig is van u , maar om nu ook al het verwachtte verkiezing-succes toe te schrijven aan het z.g.n. Van de Vlekkert effect, is werkelijk te veel eer.
  Maar zoals u natuurlijk wel verwacht zijn hiermee de lof uitingen meteen ten eind.
  U slaagt er n.l telkens weer in mij met uw altijd denigrerende toontje, en mede kenmerkend voor u en uw partij, terecht te wijzen.
  Met een luttel aantal voorkeurstemmen van 432 behaald bij de laatste gemeenteraad-verkiezingen , zou dit wel wat matigend kunnen zijn.
  Emotie en ergernis zegt u, nee zelfs deze vooringenomenheid deel ik gelukkig niet met u. Negatief wel, en dat zal zo blijven.
  Alles heeft n.l. een reden.
  Brengt mij bij het feit dat het door u verwachtte succes tijdens de komende verkiezingen aan mij toe te schrijven doet mij deugd, en verdient dan ook een grote pluim.
  Zegt ook iets over uw foldertjes uitdelende partijgenoten die dan kennelijk schromelijk te kort schieten.
  Rest mij nog het volgende; De vele reacties van u en dhr.Scholten brengen mij op de gedachte of u zich niet een beetje zorgen maakt, mede omdat de teksten uwerzijds populistische trekjes vertonen. Je zou zeggen ,,het trekt geen volle zalen, maar je komt er mee weg,,.
  Diezelfde reacties van de de laatste weken zo vlak voor de verkiezingen brengt mij tot de gedachte dat de onzekerheid bij u begint toe te slaan.
  De reactie van u verpakt in een onnozel onzinverhaal zal daar zeker aan bijdragen.

 • R. De Vries

  Beantwoordde: Jan van de Vlekkert

  Gelukkig, daar bent u weer. En zoals verwacht, meteen weer driftig op het toetsenbord. Dat is de spirit.

  U snijdt een aardig punt aan, dat van die voorkeurstemmen. U noemt dat een luttel aantal. Het is misschien goed dan te vermelden hoeveel voorkeurstemmen de andere kandidaten in 2014 hadden, want dan wordt uw opmerking in het juiste perspectief geplaatst.

  Een klip en klaar antwoord zou mooi zijn, maar of dat komt? Ik betwijfel het.

  Maar misschien kunt u het samen met Haverkamp opzoeken. :) Die schijnt de zaken nauwkeurig bij te houden.

 • Haverkamp

  Beantwoordde: R. De Vries

  U hunkert naar aandacht en bevestiging, natuurlijk wilt u niet stoppen, vandaar de hint naar de "voorkeurstemmen"...
  Er is nog tijd om een flyer te laten drukken, hierbij de gratis tekst:

  Een vertrek van Rene de Vries
  Is voor Vaassen een enorm verlies
  Daarom vraag ik U met klem
  Geef dit genie uw voorkeurstem

 • R. De Vries

  Beantwoordde: Haverkamp

  Dag anonieme Haverkamp,

  Een leuk gedichtje, zelfs meer dan dat. Een flyer zit er niet in maar het is te leuk om er niets mee te doen, daarvoor dank. Ik hint niet naar voorkeurstemmen. Maar uw heer Van der Vlekkert begon er over toen hij schreef: Met een luttel aantal voorkeurstemmen van 432 behaald bij de laatste gemeenteraad-verkiezingen. Dus dan niet mij dat thema verwijten. Maar ook dit is een te aardig onderwerp om zo maar te laten liggen; pak ik op.

  Het valt mij wel op dat Haverkamp en Van der Vlekkert in het algemeen dezelfde wijze van reageren hebben. Iets beweren en vervolgens een ander iets verwijten of ergens anders over beginnen. Is hier sprake van één persoon, of twee zielen één gedachte? Lijkt me dat jullie een gezellig clubje hebben of dat één van jullie heeft veel drukte in het hoofd heeft.

  Met groet,

  René de Vries.

 • Haverkamp

  Beantwoordde: R. De Vries

  "Ik hint niet naar voorkeurstemmen..."
  "Als de achterban van Nieuwe Lijn meent dat ik nog een periode door kan gaan, dan kan dit in maart 2018 via een voorkeursstem op het stembiljet worden aangegeven."

Laad meer

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.