Pakistaanse familie ons land uitgezet

He doek is gevallen, de Pakistaanse familie Israël is naar Polen uitgezet. Verwacht wordt dat het viertal, dat bijna twee jaar in Epe heeft gewoond, terug zal moeten naar Pakistan. Daar wacht hen gezien de problemen die christenen daar hebben en gezien het feit dat hun 8-jarige dochter en een oom al zijn vermoord, een levensbedreigende situatie.

 

De familie verbleef afgelopen week in kamp Zeist, waar sympathisanten zondag nog een actie hebben gehouden. Eerder waren al diverse acties in Epe gehouden, waaronder een handtekeningenactie die bijna 3000 steunbetuigingen opleverde. Ook werd de burgemeester bestookt met emails waarin hij gevraagd werd al het mogelijke in het werk te stellen om het gezin terug naar Epe te halen. De burgemeester heeft daar vandaag op gereageerd met de volgende mail:

'De afgelopen dagen heb ik veel e-mails en app berichten ontvangen van mensen die meeleven met de Pakistaanse familie Israël. Dank daarvoor. Ik kan helaas niet op alle berichten persoonlijk reageren, vandaar dit algemene antwoord.
Naast een aantal mails met een kritische toon, betrof het merendeel van de mails steunbetuigingen aan de familie en berichten waarin mij werd gevraagd om vanuit mijn functie het maximale te doen om uitzetting te voorkomen. Wat betreft de steunbetuigingen aan de familie doet het me goed dat er zoveel betrokkenheid is in onze gemeenschap. Alhoewel sommigen anders beweren, heb ik alles gedaan wat binnen mijn mogelijkheden als burgemeester ligt om te bewerkstelligen dat de familie in Nederland asiel kon aanvragen. De staatssecretaris heeft echter anders besloten.
Ik begrijp de teleurstelling en boosheid die dit oproept bij degenen die zich voor de familie hebben ingezet.'

Op deze site staat een aantal verhalen over de familie. Ze zijn hier te vinden.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Ben van Voorne

    Bekijk onderstaande link en lees hoe het ook kan, geen lafaard met allerlei smoesjes, maar een burgemeester met ballen en een hart!
    ****s://www.rtlnieuws.nl/nederland/burgemeester-laat-syriers-onderduiken-het-hart-gaat-boven-de-regels

Powered door Komento