Burgemeester: 'Ik heb alles geprobeerd'

Burgemeester Hans van der Hoeve vindt datt hij ,,alles gedaan'' heeft ,,wat binnen mijn mogelijkheden ligt als burgemeester om te bewerkstelligen dat de familie in Nederland asiel kan aanvragen.'' Dat staat op de website van de gemeente Epe.

Van der Hoeve: ,,In Den Haag is helaas anders beslist. Zo heb ik mijn zorgen over de uitzettingsprocedure van de familie Israël vrijdag gedeeld met de Dienst Terugkeer & Vertrek. Daarna de staatssecretaris per brief verzocht om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid om de asielaanvraag van het gezin in Nederland in behandeling te nemen. Daarbij aangegeven dat dit gezin al meer dan een jaar in Epe verblijft en dat zij zich in relatief korte tijd goed hebben geïntegreerd in de Eper samenleving. Ook heb ik de staatssecretaris gewezen op de maatschappelijke onrust die deze zaak teweeg brengt in onze gemeente. Ik betreur het besluit, maar ben dankbaar voor alle hulp en ondersteuning uit de samenleving door alle mailtjes, app-berichten en telefoontjes. Ik heb een verzoek uitgezet richting het Internationale Rode Kruis om dit gezin op te vangen. Verder het Rode Kruis verzocht om erop toe te zien dat er een correcte behandeling van de familie is wanneer zij in Polen een asielaanvraag gaan doen.”

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Ben van Voorne

    Voor iemand die leugen en bedrog tot kunst heeft verheven, had hij wel wat creatiever kunnen zijn....
    Maar hij is unaniem voorgedragen voor een nieuwe termijn en diverse voormalige critici likken nu zijn hielen, anderen daarentegen hun wonden.

Powered door Komento