Nieuwe politieke partij De Dorpspartij laat inwoners meebeslissen

In de gemeente Epe is een nieuwe lokale politieke partij opgericht met de naam De Dorpspartij, die zal mee doen met de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Initiatiefnemers zijn Rien van der Vlies en Rob Hesselink, beiden vertrouwd met en goed ingevoerd in de lokale politiek in de gemeente Epe.

De Dorpspartij is een lokale politieke partij zonder landelijke en/of provinciale gebondenheid die graag wil opkomen voor de belangen van alle inwoners van onze dorpen. Lokale problemen willen de initiatiefnemers lokaal oplossen door lokale mensen. Ze willen een open en transparante manier van politiek bedrijven en vooral luisteren naar wat de inwoners en de ondernemers echt belangrijk vinden.


Een speerpunt in het verkiezingsprogramma zal een bindend referendum zijn: ,,Waarom maar eens in de vier jaar je stem uitbrengen? Je zou je voor kunnen stellen dat wij als Dorpspartij ook graag de mening willen horen van onze inwoners van de dorpen wanneer het gaat om een verbouwing van een raadzaal voor 5.7 miljoen euro, of moet de gemeente Epe nu wel of niet een kapvergunning afgeven voor de kap van meer dan 400 bomen langs de Heerderweg, of is het wel noodzakelijk om een zwijnenraster aan te leggen? Of is deze inrichting van het dorpscentrum in Vaassen nu wel zo’n goed plan? Dat zijn zo onderwerpen die wij als Dorpspartij ook aan onze inwoners van de dorpen voor hadden willen leggen. Kortom, De Dorpspartij staat voor nieuwe politiek!’’

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan van de Vlekkert

  Even een ,, luchie scheppen ,, in het buitengebied zoals Bert Hanekamp het bedoeld in zijn fotoreportage wordt met dit ingezette beleid in de toekomst dus een stuk lastiger.
  Ook excuus voor wat tekstuele foutjes.

 • Jan van de Vlekkert

  In de zienswijze omtrent het luchthavenbesluit Lelystad Airport van de Dorpspartij wordt o.a. gewag gemaakt van de aanwezigheid van onze mooie en waardevolle natuur en deze te ondersteunen, de stiltegebieden en onze Natura 2000 gebieden, kan ik het niet rijmen dat deze partij meenthet Plussen beleid van de Provincie Gelderland te moeten ondersteunen samen met die partijen die toch al lak hebben aan wat er gebeurt in onze buiten gebieden zoals het toestaan van het kweken van allerlei ontsierend groen zoals kerstbomen en buxussen,
  Het z.g.n. Plussensysteem dat vorm moet geven aan o.a. een inrichting , geheel of gedeeltelijk bestemd voor het fokken, mesten en houden van landbouwhuisdieren, met uitzondering van melkvee.
  MEGASTALLEN in de Gemeente Epe

  Een van de kernpunten van het Plussenbeleid is; - Uitbreiden in de niet gebonden veehouderij bedrijven - is voorwaardelijk verbonden met - vanuit een goede ruimtelijke ordening ingegeven aanvullende investeringen op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, milieu en dierenwelzijn, en nu komt het addertje onder het gras, EN EEN GOEDE DIALOOG MET DE GEMEENTE EN DE OMGEVING. Waar hebben dit vaker gehoord ??
  De Provincie geeft met het Plussenbeleid dus ruimte om de niet gebonden veehouderte ontwikkelen, maar uitsluitend onder voorwaarden.
  Hier zit hem echter de kneep, met ,,ontwikkelen,, wordt bedoeld ,,het mogelijk maken van intense veehouderij tot megastallen.

  In het kader van landelijke ontwikkelingen t.o.v. Energie en CO2 uitstoot natuurlijk allang niet meer van deze tijd.
  De Dorpspartij meent met deze visie kennelijk achter de gevestigde partijen aan te moeten lopen, komt dus verkiezingsbeloften niet waar en door nu ook al termen van ,,nut en noodzaak,, te bezigen (waar heb ik dat vaker gehoord), houdt ik mijn hart vast voor het vervolg.

 • Rik

  Waarom niet samen met Ons Mooi Epe???

 • bartjoo

  verbouwing van een raadzaal voor 5.7 miljoen euro klopt echt niet . hele gemeentehuis verbouwen of wel opknappen dat zou 5.7 miljoen en ja op geknapt moet het zeker . die toiletten pffff daar binnen loopt lijkt me meteen weer in de jaren 70 zit zo oud en slecht aan toe . en wat zeker moet gebeuren de verlichting die is slecht voldoet totaal niet aan de eisen waar verlichting aan moet voldoen om er te mogen werken

 • Arjen Fiks

  Afgeleide van het 'GeenPeil' principe?

 • Daniël Verveer

  Mijn stem hebben ze ! Succes ! :)

 • Coos

  Beantwoordde: Daniël Verveer

  Weet je 't zeker, Daniël? Er zijn misschien nog andere opties. Zonder historie en zonder ervaring in de lokale politiek. Misschien is dat wel een doorslaggevend voordeel. Want het moet ECHT anders. Toch?

 • Daniël Verveer

  Beantwoordde: Coos

  Ik zie niets in de aanwezige partijen. Het college hoef ik niet over uit te wijden. Ik stem op géén partij de landelijk bewezen heeft er een zooitje van te maken. Ik begrijp mensen die -lokaal- in deze partijen best [ zoals lokale VVD fractie ] ; je hebt een herkenbaar profiel en je trekt zeker een bepaald deel van de kiezers bij voorbaat. Zo heb ik altijd gestemd. Nu kijk ook waar ik absoluut NIET op wil stemmen. Voor de verkiezingen zullen er wel programma's komen en debatjes, misschien komen er meer nieuwe partijen. Alles beter dan NL en PvdA.

 • Haverkamp

  Beantwoordde: Coos

  Exact! Met respect, maar "nieuwe wijn in oude zakken" voegt weinig toe.

Powered door Komento