Jeugdlintje voor Ramon, Rebecca, Jarno, Robbin en Selina

 Fotografie Joop Luimes uitreiking jeugdlintjes gemeente Epe CustomDe gemeente Epe heeft vijf jongeren die zich belangeloos verdienstelijk maken voor de samenleving beloond met een jeugdlintje. Vandaag, een week voor de landelijke lintjesregen, zijn de jeugdlintjes uitgereikt door burgemeester Hans van der Hoeve in een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis. Voor het zesde jaar op rij zijn er jongeren van 6 tot 18 jaar beloond voor hun goede verdiensten als voorbeeld voor andere jongeren: Ramon Kroes (14), Rebecca Trip (15), Jarno van Brink (14), Selina Strijk (10) en Robbin Oosterbaan (15).

Deze jongeren zijn volgens de jury een voorbeeld voor andere jongeren. Ze zetten zich voor langere tijd in voor de medemens, natuur of cultuur in hun directe omgeving. En dat zonder dat zij hier zelf op welke manier dan ook baat bij hebben. Chapeau!

• Ramon Kroes
Deze jonge molenaar in spe (14) geniet van de oude techniek van Daams’ molen in Vaassen. Ieder vrij uur is hij in de molen te vinden. Hij geeft rondleidingen, verricht hand- en spandiensten en wil zodra het mag graag de jongste molenaar van Nederland worden. Voor onder meer zijn hulp, leergierigheid en het onder de aandacht brengen van de molen bij jongeren hebben het molenaarsteam en het bestuur van de stichting Vaassens Molen hem voorgedragen voor een jeugdlintje.

• Rebecca Trip
Tijdens Kinderdorp Cavente (een jaarlijks kinderdorp met ruim 600 kinderen per dag in Vaassen) helpt Rebecca (15) de organisatie als ‘Cavente knuppeltje’. Ze is te oud om te komen spelen en te jong om als medewerker ingezet te kunnen worden, maar als ‘knuppeltje’ wordt haar vrolijke inzet zeer gewaardeerd. Niet alleen tijdens het kinderdorp draagt ze bij aan de goede sfeer, ook als enthousiast dansmarieke bij de Rossumdaerpers traint ze met veel plezier voor alle shows tijdens de carnaval.

• Jarno van Brink
Ook Jarno (14) is voorgedragen vanuit Kinderdorp Cavente. Vanaf zijn vierde is hij van de partij, de afgelopen twee jaar als ‘Cavente knuppeltje’. In de laatste week van de zomervakantie is hij een voorbeeld voor de jeugdige bezoekers, collega-‘knuppeltjes’ en knuppelleiding. Als teamplayer is het een feest om met hem samen te werken.

• Robbin Oosterbaan
Deze eindexamenkandidaat gaf met veel plezier vrijwillig computerlessen aan ouderen. Voor veel ouderen is het lastig om wegwijs te worden op een computer, maar met hulp van Robbin (15) hebben ze veel geleerd over een pc en internet. Daarnaast zet hij zich belangeloos in voor de Nationale Diabetes Challenge en levert hij zo een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes.

• Selina Strijk
Selina heeft bijzondere aandacht voor haar omgeving en is een mantelzorger in spe. Enerzijds als liefhebber van de natuur en vogelaar, anderzijds biedt Selina haar familie een helpende hand als het tegen zit. Toen haar grootvader herstellende was van een ziekenhuisopname heeft zij drie maanden lang dagelijks de verzorging van zijn vogels op zich genomen. Nog steeds helpt zij haar opa en oma wekelijks.

De burgemeester hing de jeugdlintjes om en overhandigde de oorkonden.

Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De gemeente Epe nam in 2012 het initiatief om niet alleen volwassenen te onderscheiden. Inmiddels worden de jeugdlintjes in veel gemeenten uitgereikt. Wie jongeren kent die een 'lintje' verdienen omdat ze zich op de een of andere manier belangeloos inzetten voor anderen of iets betekenen voor de samenleving, kan hen voordragen bij de gemeente via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jury
Alle aanmeldingen zijn door een jury beoordeeld. De jury heeft bij alle aanmeldingen besproken of de jongere met zijn/haar gedrag een voorbeeld is voor andere jongeren, en of hij/zij iets gedaan heeft of doet wat van betekenis is voor de samenleving. De jury bestond uit mw. H. Cruys (RSG Epe), mw. I. Gommers van Koppel en mw. M. Berkhoff (gemeente Epe, secretaris) en werd voorgezeten door burgemeester H. van der Hoeve.

 Fotografie Joop Luimes uitreiking jeugdlintjes gemeente Epe Custom

Foto: Joop Luimes

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento