Horrorverhaal over twee oude mensen in een recreatiewoning die kapot gemaakt worden door de gemeente

Onderstaande reactie is gegeven op dit verhaal over recreatiewoningen. De schrijfster legt hier zo'n schrijnende situatie bloot, dat we er extra de aandacht op willen vestigen. Lees en huiver!

Beste Burgemeester Van der Hoeve

Wilt u mij uitleggen hoe het mogelijk is dat u als Burgervader van Epe voornemens bent om 2 trouwe inwoners van Epe die beiden rond de 80 jaar zijn uit hun huis te zetten? Zij betalen hun leven lang al netjes belasting en wonen al bijna 50 jaar in Epe, waarvan de laatste 16 jaar op een park waar alleen recreatief wonen gedoogd wordt. Deze wet bestond reeds toen zij dit huis kochten, maar werd niet gehandhaafd. Met de komst van de Lokale Partij begon er ineens een horrorverhaal voor deze familie.

Sinds 2003 staat hun huis te koop, tot nu toe zonder succes.

Wilt u mij uitleggen hoe het mogelijk is dat hun nieuwe buren “vluchtelingen” zijn en zij WEL op het park mogen verblijven? Hoe kunt u dat rijmen? Deze mensen zijn helemaal kapot en worden de afgelopen jaren door uw Boa’s opgejaagd als wild vee.

Wat hen rest is een uitzetting en een eventuele schuldsanering. Beseft u zich wel hoeveel dat kost? U stuurt hen namelijk 4-wekelijks dwangsommen van € 5000,00. Waar moeten zij dit van betalen?

In ons prachtige land waar ruimte is voor een ieder kan het toch niet zo zijn dat u mensen die voor de wederopbouw gezorgd hebben na de 2de wereldoorlog, uitzetting dreigt omdat u recreatief wonen niet toestaat??? Terwijl er in het huis naast hen vluchtelingen worden opgevangen.

Ik vraag u met KLEM om u van uw sociale kant te laten zien en er voor te zorgen dat deze mensen niet meer opgejaagd worden. Wilt u daarmee stoppen? De wereld staat in brand! Er zijn zeker zaken die belangrijker zijn. Op dit moment worden zij meerdere malen per week lastig gevallen. Beide mensen zijn gezondheidshalve zo afgetakeld dat zij de gezondheidszorg klauwen vol met geld kosten. Alleen maar door stress van uw gedoogbeleid. Ik nodig u van harte uit om een voorbeeld te nemen aan uw omringende gemeenten die recreatief wonen WEL gedogen. Graag hoor ik van u.

Met vriendelijke groet Sandra Striethouldt

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • hermes

  Als er gehandhaafd moet worden dan is dat prima maar dan wel gelijke monniken gelijke kappen dus ook de vluchtelingen eruit.
  Niet de ene bewoner zielig vinden en de ander niet.
  Overigens zie ik geen aanleiding om niet te handhaven de situatie was bekend.
  Maar in Nederland geldt nu eenmaal dat we vrijwel alles jarenlang gedogen terwijl de wet anders zegt.
  Of het nu om wiet gaat, zonder licht rijden, over de stoep rijden, honden loslaten waar het niet mag, vissen terwijl het verboden is en ga zo maar door.
  Dat de gemeente wellicht de situatie anders kan benaderen en de bewoners zou kunnen helpen met het vinden van een aanvaardbare oplossing lijkt me niet meer dan wenselijk.

 • BC van Leeuwen

  Wat een belachelijke situatie! Is de burgervader er al eens zelf geweest, hoor-wederhoor?
  Met dit soort situaties is de PVV oh zo blij, zéker in deze verkiezingstijd.
  Maar het blaartrekkend, dit "gedrag", als je het tenminste nog gedrag wilt noemen.
  ASO heet dat tegenwoordig in puzzels.......

 • Roelien

  Eigenlijk snap ik het niet
  De wet bestond op moment van kopen, maar werd niet gehandhaafd
  Waarom dan nu protesteren als de wet wel word gehandhaafd.
  Bij aankoop wisten deze mensen dat dit kon gebeuren

  En natuurlijk is het heel erg triest en heel erg schrijnend daar wil ik niet aan voorbij gaan
  Maar ik snap niet waarom er geklaagd word terwijl het bekend was bij aankoop

 • Harm Scholten

  Een mening over een onderwerp hebben is prima en een reactie plaatsen is ook prima maar de reactie van de heer Erik van Bijsteren dat kan echt niet door de beugel.
  Zo snel mogelijk verwijderen deze reactie,laten we het s.v.p een beetje fatsoenlijk houden.

 • Redactie

  Beantwoordde: Harm Scholten

  Zijn reactie zegt meer over de schrijver ervan dan over degene over wie hij het had, maar je hebt volkomen gelijk, we hebben de reactie verwijderd omdat hij niet aan de algemeen geldende fatsoensnormen voldoet.

 • rene zieck

  gemeente epe
  je zou je moeten schamen
  dit was vroeger toch een links dorp..?
  laat je dan eens van je rooie sociale kant zien alsjeblieft

 • Daniël Verveer

  Beste mevrouw Striethouldt, het is erg eenvoudig. Volgens de regels en wetgeving, uitspraken van rechtbanken en de Raad van State, heeft het college gelijk. Er is een 'handhavingsprocedure' opgestart. Of het college moreel/fatsoenlijk gezien gelijk heeft, daar kijkt men niet naar. De wetgever heeft namelijk 'fatsoen' niet in de wetboeken opgenomen; dat wordt je geacht te hebben, zie de campagnes voor de verkiezingen. Laten nu juist 'bestuurders' dit fatsoen ontberen : zie de Heerderweg / zwijnenraster / oekraïne referendum dossiers. De vluchtelingen moeten door de gemeente worden opgenomen. Doet ze dat niet, dan krijgt ze een bestuurlijke boete. En daar heeft ze geen zin in. Mogelijk kunnen ze verhuizen naar een 'krimpregio' en daar een regulier huis huren. Hun bungalow verhuren ze terug aan het college.... Nederland op zijn smalst...

Powered door Komento