Burgemeester spreekt bezijden de waarheid inzake petitie tegen hek

+ UPDATE

Hoogst opmerkelijk: burgemeester Hans van der Hoeve beweerde vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering dat de petitie tegen het hek rond Epe-Noord niet is aangeboden aan het college van b en w. Dat is geheel bezijden de waarheid, want dat is het door vijftien organisaties gesteunde verzoekschrift wel degelijk. Dat bewijst onder meer een op 20 februari door de gemeente gestuurde ontvangstbevestiging. De petitie was voor de vergadering van vanavond op de lijst van ingekomen stukken gezet met het voorstel ‘m voor kennisgeving aan te nemen, waaruit de minachting voor de vijftien organisaties blijkt. Maar VVD-fractievoorzitter Ben Cramer stak daar een stokje voor en liet het stuk op de agenda van volgende maand zetten om er over te discussiëren. Vorige week heeft de VVD-fractie al zeer kritische schriftelijke vragen over de procedures rond de totstandkoming van het hek gesteld.
Tijdens de aanbieding van de petitie waren de indieners al uit de raadscommissievergadering verbannen; de handeling moest vóór aanvang van de bijeenkomst in de hal worden verricht. De meeste commissieleden woonden de overhandiging bij. Zo niet de wethouders Joop van Nuys en Jan Aalbers, die in de raadszaal bleven zitten.

 

 - UPDATE: Vooruit, het bewijs dat het college de petitie wel degelijk heeft ontvangen:

bewijs

Aanbieding petitie aan College en gemeenteraad

ontvangstbevestiging gemeente 20 feb 2017 img114

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.