Gemeente mag hekken van 2,5 meter hoog in bos zetten

De vele mensen die zich storen aan het hek rond Epe-Noord kunnen hun borst nat maken. Want het college van b en w krijgt de bevoegdheid om hekken van tweeënhalve meter hoog (!) in het bosgebied te plaatsen. De mogelijkheid is gecreëerd in het nieuwe bestemmingsplan buitengebied. Volgens wethouder Joop van Nuys is dat nodig voor goed bosbeheer. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat herten jonge aanplant kaal vreten. Die springen makkelijk over een hek van een meter hoog en dat is nu het maximum. Volgens de wethouder worden dergelijke mega hoge hekken geen gemeengoed in de Eper bossen. ,,B en w maken een afweging, dan kan er onder stringente voorwaarden een uitzondering gemaakt worden.’’ Tot nu toe beschermden de bosbouwers jonge aanplant met omhulsels, zoals onder meer te zien is langs de Norelbosweg, waar vele tientallen boompjes zijn voorzien van een ongeveer één meter hoog groen hoesje rond de stam.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Jan van de Vlekkert

    Terwijl er deze week kritische vragen worden gesteld over de aanleg van het raster n.a.v. de schimmige argumenten, hele- en halve waarheden en het niet serieus nemen van o.a. het aan bieden van een petitie tegen dit raster, meent wethouder Joop van Nuys er nog een schepje boven op te moeten doen om de hekken in het bos e.v.t. 2,5 meter op te hogen.
    Een petitie, breed gedragen door diverse organisaties waarvan de burgemeester nu zegt, ,,nooit van gehoord.. Maar om juist nu, nu er weer discussie plaatsvindt over de totstandkoming van het raster te dreigen met hekken van hekken van 2,5 meter hoogte, slaat letterlijk alles.
    Wat een ongelooflijke minachting van deze wethouder om juist nu met dit verhaal te komen. Daarbij komt nog bij dat het argument dat het nodig zou zijn voor goed bosbeheer slaat in dit geval als een tang op een (wild) varken. Waar op de hele Veluwe hekken en rasters worden geslecht, denkt deze wethouder er natuurlijk weer anders over. Dan heb ik het maar niet over de slogan ,,Epe 100% wild,, waarbij onze omgeving wordt omgetoverd tot een groot safaripark met hekken, rasters, sluizen en sloten, het is om te lachen ware het niet intriest.
    Zo triest, dat wethouder Joop van Nuys beter af zou zijn, om zijn met pluche beklede zetel met onmiddellijke ingang ter beschikking te stellen.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.