Jeugd bruist van de ideeën over Epe in 2030 (3)

epenaar2030 (11) (Custom)Weer een aflevering uit de serie werkstukken voor de gemeentelijke toekomstvisie ‘Epe op naar 2030’. De schooljeugd laat zien creatief te zijn in het bedenken van aanwinsten voor de bevolking en het schetsen of anderszins vorm geven van die ideeën. Sommige wensen worden opvallend breed gedragen.

Leerlingen van de RSG hebben enquêtes gehouden, over onder meer het idee om de trein te laten terugkeren op gemeentelijk grondgebied (rechtsboven, de grote meerderheid is vóór) en over de vraag of er nieuwe vakken moeten worden gegeven (ruim zestig procent wil dat wel).

Hier staan wensen die meer kinderen hebben geventileerd: een pretpark, zwembad, bioscoop, dierentuin en hondenpark. En nog een keer: het hertenkamp in Epe mag niet weg!

Op deze ansichtkaarten van de toekomst keren niet alleen breed gedragen wensen terug, maar staat ook een Nintendo-park. En: ‘Niet veel veranderd’.

In 2030 mogen we heel wat harder rijden dan nu. De maximaal toegestane snelheid is 1500 km, waarbij de auto’s mogen vliegen. Mensen kunnen met een klein apparaat dat op de rug wordt gebonden, ook vliegen.

Wat denk je van een moestuin op de daken waarop iedereen groente en fruit verbouwt? En van windmolens in Epe?

In 2030 hebben we afscheid genomen van benzine als brandstof en verplaatsen we ons met behulp van elektriciteit. 'Goed voor het milieu.'

Opmerkelijk: graag meer winkels in Emst!

Lang geleden, misschien wel 18 jaar, meldde zich een groep jongeren bij de gemeente die een skatebaan wilden hebben. De gemeente liet weten daar niet veel in te willen investeren omdat skaten wel eens een rage kon zijn. Iets tijdelijks dus. Maar zie: de wens bestaat nog steeds. 

Een gamehal, McDonalds en een donutshop staan op meer verlanglijstjes.

Een simpel te realiseren idee: grotere pizza’s!

 

Dit is de derde aflevering uit deze serie. De eerste staat hier, de tweede hier.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.