Op de fiets naar Santiago

DSC 4381 Custom 2Met tromgeroffel op Afrikaanse Djembé zijn Harry Franke en Gert Lokhorst vanmorgen gestart met hun fietstocht naar Santiago. Burgemeester Hans van der Hoeve gaf hen in het gemeentehuis de eerste stempel op hun ‘reisdocument’. Familie, vrienden en kennissen deden de fietsers uitgeleide bij het gemeentehuis.

De tocht naar Santiago de Compostella is op de eerste plaats een persoonlijk avontuur voor Harry en Gert. Ze hebben zich terdege voorbereid op deze tocht.

Ze zijn goed getraind en hebben al honderden kilometers fietsen ‘in de benen’. Gemiddeld hopen ze ongeveer 80 km. per dag te kunnen fietsen. In totaal 2600 km. van Epe naar Santiago de Compostella in het noordwesten van Spanje.

Santiago de Compostella is een bedevaartsoord, er trekken jaarlijks duizenden mensen naar toe. Met deze pelgrimstocht naar Santiago willen Harry en Gert ook een positieve daad stellen. Ze dragen de stichting Mwanamwenge uit Epe een warm hart toe en willen daarvoor graag gesponsord worden.
 
De Stichting Mwanamwenge helpt kansarme jongeren in Zambia aan een opleiding tot verpleegkundige. Zambia heeft namelijk een tekort aan 14.000 verpleegkundigen. Het tekort is het grootst in de rurale gebieden. Hierdoor zijn medische posten vaak niet bemand en is er onvoldoende gekwalificeerd personeel in de ziekenhuizen.

De ziekenhuizen en medische posten zullen meer gekwalificeerd personeel krijgen. De jongeren moeten na hun opleiding minimaal drie jaar in een ziekenhuis of medische post werken bij hen in de buurt, ze werken in de arme gebieden waar de hulp het meest nodig is.

Via de Stichting Mwanamwenge krijgen jongeren toekomstperspectief en Zambianen toegang tot betere gezondheidszorg. Investeren in onderwijs is investeren in de toekomst. Zo maakt de Stichting Mwanamwenge … een wereld van verschil kleiner.

Harry en Gert en de stichting zijn te volgen op www.mwanamwenge.com  of facebook : stichting Mwanamwenge foundation

DSC 4381 Custom

DSC 4400 Custom

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.