Knuffelen maar!

Knuffels (10a) (Custom) (2)Altijd leuk voor een serie leuke foto's: de knuffelmiddagen bij de schaapskooi op de Renderklippen. Vanmiddag is de eerste van een reeks van tien gehouden. Mensen die een lammetje hebben geadopteerd en daarmee bijdragen aan de instandhouding van de kudde, mochten de hooischuur en het weiland in om hun adoptielam uit te kiezen en te vertroetelen en als dat nog niet gedaan was een naam geven. Vooral kinderen die (ouders hebben die) een lammetje hebben geadopteerd hadden er lang reikhalzend naar uitgekeken en genoten met volle teugen. Maar ook ouderen en dieren vonden het fantastisch om zo'n wollig beestje even aan te halen resp. te besnuffelen.

Knuffels (1)

Knuffels (2)

Knuffels (3)

Zeg, euh, die hooibalen zijn vanmiddag bedoeld als bankje voor adtopieouders om even met jullie te knuffelen hoor.

Knuffels (4)

Knuffels (5)

Knuffels (6)

Het zijn stuk voor stuk snoepies! Alleen jammer dat ze meteen geoormerkt moeten worden.

Knuffels (7)

In de schaapskooi zitten de jongste lammeren nog. Het is passen en meten nu de kudde uit meer dan 220 schapen en lammeren bestaat.

Knuffels (8)

Hartstikke trots en blij zijn ze met hun adoptielam, maar...

Knuffels (9)

...dat neemt de benen! En vindt 'm dan maar eens terug. En probeer 'm maar eens te vangen! Na een kwartier zoeken, insluiten en mistasten was het bingo!

Knuffels (10)

De vluchteling is weer liefdevol in de armen gesloten....

Knuffels (10a) (Custom)

...zodat er even een 'selfie' gemaakt kan worden.

Knuffels (11)

Dan denk je er een te kunnen grijpen, smeert-ie 'm! Er zijn er op de knuffelmiddagen twee die dat wel goed kunnen: herder Lammert en zijn knuffelmiddag-assistente Charrel.

Knuffels

Tervuerensche herder Ayla maakt kennis met het naar haar genoemde lam.

Knuffels (12)

Ooooh, zó lekker in het zonnetje.

Knuffels (13)

,,Ik loop hier zo vaak, maar heb jammer genoeg nog nooit een lammetje geboren zien worden'', vertelde een Epese vanmiddag. Wat niemand wist, was dat op datzelfde moment honderd meter verderop een lammetje geboren werd. Kortom, mevrouw, stug volhouden!

 

Meer foto's staan op de site en facebookpagina van de schaapskudde. Herder Lammert Niesing doet op de twitterpagina van de kudde vrijwel dagelijks met schitterende beelden verslag van wat hij zoal meemaakt in de lammertijd en heeft gisteren in zijn dagboek een prachtig verhaal geplaatst over 'Een dagje lammertijd'.

Wil je dat de kudde op de Renderklippen blijft en daar een steentje aan bijdragen? Adopteer dan ook een lammetje en klik hier! Ook leuk om cadeau te geven aan kinderen die op een van de volgende knuffelmiddagen kunnen kennismaken met 'hun eigen lammetje' en daar lekker mee kunnen knuffelen. Of adopteer een lammetje klassikaal en maak er op school een leuk projectje van.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.