Gevaarlijke kruising

Wie over de Zuukerenkweg komt, moet de Meent oversteken. Zowel vanuit Epe als vanuit Zuuk mag men niet links of rechtsaf met de auto of wat dan ook, de Meent oprijden. Andersom vanaf de Meent, mag het evenmin. Dat dit toch massaal gebeurt, kon een klein kind nog wel nagaan.

Van begin af aan heeft de buurtschap Zuuk gestreden voor een rotonde op de kruising van de Zuukerenkweg en de Meent, want men zag de bui al hangen met de situatie zoals het zou worden en dus ook geworden is. Ik loop er regelmatig, maar ik  heb er nog nooit een aanrijding gezien, maar van horen vertellen is het schering en inslag dat er wat fout gaat. Op alle acht hoeken staan een soort van trottoirbanden, diagonaal geplaatst, die er voor moeten zorgen dat men geen afslag neemt, maar die liggen om de haverklap omver, want men walst er toch zo over heen. Het wachten is nu op het moment, dat het echt goed fout gaat.

Ik hoef hier niet uit te leggen hoe vindingrijk mensen zijn in bepaalde situaties en hoe verkeersregels massaal aan hun laars worden gelapt. Als er een hele dag op die kruising in Zuuk een agent of wat dan ook gaat staan en alle overtredingen gaat innen, dan heeft hij zo een weeksalaris verdiend. Begrijp mij goed, ik snap de mens wel, want men wil altijd de kortste weg kiezen om ergens te komen of naar toe te gaan en logischerwijs begaat men hier dan wel een verkeersovertreding. Maar de situatie ter plekke vraagt er om.

Ik snap dan ook niet, waarom men hier niet heeft gekozen voor een veilige oplossing. Het is zo, als je uit Epe komt, dan zie je vooral de personenauto's die van links komen niet goed, de Meent loopt daar in een dalletje en als straks de mais weer groeit is, zie je helemaal niets meer. Waarom is hier dus niet gekozen voor een rotonde of een tunneltje? Al die zogenaamde knappe koppen achter hun bureau bedenken maar wat en de consequenties zijn dan vervolgens voor de burger.

Dat men ook inventief is, ziet men aan de volgende twee foto's. De verharde weg wordt omzeild en men snijdt door de berm de kruising af.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.