Schapen op drift

Vanmorgen vroeg vertrokken 450 schapen met hun drie herders vanaf Kampeerboerderij De Berghoeve in Wissel omstreeks half zeven naar Arnhem. Wim Geerts, hofleverancier van mooie fotoreportages voor deze site, was er bij.

‘Schapen op Drift’: een protestmars van 7 dagen, schrijft Wim. Omdat er door enorme bezuinigingen een definitief einde dreigt te komen aan een eeuwenoude Nederlandse cultuur. De schaapskudde op de paarse heide, op de bermen van rivieren, ja overal worden deze milieuvriendelijke grazers ingezet om het gras kort te houden. De natuur te verbeteren of in stand te houden. Ze zorgen voor een schitterende vegetatie. Schapen zijn de meest unieke maaiers die je maar kunt bedenken. Maar omdat ‘Den Haag, Provincies en andere organisaties’ door bezuinigingen gedwongen worden kritisch te kijken waar het geld naar toe moet of beter gezegd, weggehaald kan worden, dreigt de schaapherder en zijn kudde voor altijd te verdwijnen.

Dat roept terecht protest op en daarom gaan 450 schapen de komende dagen naar Arnhem. Te voet. Met in hun kielzog niet alleen de volgauto’s met de benodigde spullen om alles in perfecte banen te leiden, ook Omroep Gelderland loopt mee. Op de website is live te volgen hoe het de kudde en de herders vergaat. Om uiteindelijk hun protest en vooral hun pleidooi voor behoud van de schaapskuddes neer te leggen op de plek waar de beslissingen vallen: Arnhem.

Wie dat alles wil volgen stemt af op Omroep Gelderland. 

Wim maakte onderstaande fotoreportage van het vertrek.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.