“Het brieschend paard”

In het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is vanmiddag de expositie geopend van aquarellen van Rien Poortvliet met de titel “Het brieschend paard”.

In het museum hangen 32 aquarellen in 8 disciplines van de hand van wijlen Rien Poortvliet. Dit zijn aquarellen die in het boek “Het briesend paard” staan, ter ere van het 100 jarig bestaan van de Koninklijke Stallen in Den Haag in 1973. Dit is niet de eerste keer dat in het museum werken hangen van Rien Poortvliet, want eerder werd er een expositie met aquarellen ingericht met de titel “Te hooi en te gras”. Buiten de aquarellen van Rien Poortvliet bestaat de expositie ook nog uit “Ondergoed bijzonder Goed”. Deze titel zegt al genoeg van wat er te zien is. Meer info vindt u op de site van Hagedoorns Plaatse.

Onder grote belangstelling werd even na drie uur vanmiddag de expositie geopend door burgemeester Hans van der Hoeve in aanwezigheid van Mevr. C. Poortvliet.

Op de voorgrond Mevr. C. Poortvliet.

Burgemeester Hans van der Hoeve ontving het boek "Het brieschend paard", welke door Mevr. C. Poortvliet werd gesigneerd.

Buiten stond een "Brieschend paard", waar ook even werd geposeerd door de burgemeester en Mevr. C. Poortvliet.

De expositie, die zeer de moeite waard is, is te bezichtigen tot 28 december van dit jaar. Ruim de tijd dus, maar voor je het weet, is het jaar weer om.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento