Conservatoriumstudenten op het Meereorgel Epe

Jaap de Kok1 AangepastIn 1995, dit jaar dus 25 jaar geleden, werd gestart met de serie maandelijkse orgelconcerten op het Meere-orgel van de Grote Kerk van Epe. Reden voor de Stichting tot Behoud van het Meere-orgel Epe om een speciaal jubileumprogramma samen te stellen waarin naast de ‘gewone’ orgelconcerten een aantal speciale concerten een plaats heeft gekregen. Daartoe behoren bijvoorbeeld de concerten van 28 mei (Ton Koopman) en 11 juni (klassiek ontmoet jazz).

Was het eerste concert van het jaar tot voor kort een concert van regionale bekende predikanten die goed orgel kunnen spelen, voor de opening van de concertreeks 2020 ‘25 jaar orgelconcerten Meere-orgel Grote Kerk Epe’ op donderdag 27 februari heeft Stichting Meere-orgel een aantal top-orgelstudenten van het Prins Claus Conservatorium van Groningen uitgenodigd. Drie zeer getalenteerde jonge organisten die al uitgebreide speel- en concertervaring hebben: de Nederlander Jaap de Kok, de Litouwse Liana Dolgopolova en de Oostenrijker Johan Zeinler, alle drie twintigers. Alle drie studeren orgel bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In hun fraaie programma komen bekende orgelcomponisten als Jan Pietersz. Sweelinck, Johann S.Bach, Georg Muffat, Caesar Franck en Jehan Alain aan bod. Met deze talentvolle studenten kijkt de stichting vooruit en luisteren de bezoekers naar de toekomst in de orgelwereld.

Voor meer informatie over de organisten en het programma: www.meereorgelepe.nl.

Tijdens het concert zijn de organisten in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 . Koffie/thee staan klaar. Na afloop is er gelegenheid om de organisten te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

Jaap de Kok1 Aangepast 

Jaap de Kok

liana Dolgopolova

Liana Dolgopolova

Johannes Zeinler Aangepast

Johan Zeinler

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.