Stichting Vrijheid: versier je buurt en win mega-barbecuepakket

bevrijdingsfeestOm te vieren dat Nederland in 2020 75 jaar vrij is worden er tal van activiteiten georganiseerd in de gemeente Epe. Één daarvan is een wedstrijd waarin mensen de strijd met elkaar aangaan door hun buurt gezamenlijk zo mooi mogelijk te versieren. Dit natuurlijk met het in oog op hoe de buurten van de gemeente versierd werden in 1945 toen Nederland net bevrijd was.

Buurten kunnen zich aanmelden via de site van Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe om mee te doen aan deze ludieke wedstrijd. Hiermee kunnen zij kans maken op smakelijke prijzen. Iedereen in de gemeente Epe kan zijn of haar voorkeur voor de mooiste buurt uitbrengen via de site. De eerste prijs is een vleespakket ter waarde van €300,- voor een buurtbarbecue.

De stichting hoopt dat de hele gemeente versierd is op 17/18 april om het gevoel van vrijheid te vergroten.

Als buurt kun je je tot uiterlijk 15 februari opgeven via vrijheidgemeenteepe.nl/aanmelden https://www.vrijheidgemeenteepe.nl/aanmelden/
Tevens staat er op die site meer info over wat er allemaal gaat gebeuren in de gemeente Epe in maart, april en mei.

bevrijdingsfeest 

Een van de mensen die in Epe ondergedoken heeft gezeten, schilderes A.S.Gmelig, schonk de gemeente kort na de oorlog een door haar gemaakt olieverfschilderij over het bevrijdingsfeest in Epe op 19 april 1945. Het schilderij werd tentoongesteld bij Scholtens’ boekhandel, bevindt zich nu in het gemeentehuis en is gereproduceerd op onder meer ansichtkaarten. Centraal op de achtergrond het oude gemeentehuis, nu Grand Café Cornelis.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.