Gerben Budding herdenkt op het Meereorgel

Gerben Budding 2 AangepastOp donderdag 31 oktober is het volgende concert in de serie orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe. Dit is een bijzondere datum in de protestantse kerken: het is Hervormingsdag, de dag dat Maarten Luther in 1517 zijn beroemde 95 stellingen tegen de situaties in de Rooms Katholieke Kerk op de deur van de slotkapel van Wittenberg timmerde. Het begin van de Reformatie, de Hervorming. Een dag om te herdenken dus.

Het orgelconcert op deze dag staat dan ook min of meer in het teken van herdenken. Organist Gerben Budding uit Gouda maakt met zijn fraaie techniek en gevoelige persoonlijke interpretatie alom indruk. Hij speelt o.a. een aantal koraalbewerkingen van J.S. Bach, de Sonate VI van F. Mendelssohn-Bartholdy en zijn eigen partita over Ps. 77 ter nagedachtenis aan ds Henk Vreekamp, die predikant in de Grote Kerk was toen hij in 2016 overleed. Gerben Budding kende hem in de tijd dat beiden in Gorinchem actief waren. Gerben eindigt op deze Hervormingsdag met het traditionele ‘Een vaste burcht’ in de bewerking van Samuel de Lange Jr.

Gerben Budding (1987) is hoofdorganist van de St. Janskerk te Gouda (Moreau orgel, 1736) en stadsorganist van Gouda. Daarnaast is hij Vesperorganist van de Utrechtse Domkerk. Hij geeft orgelconcerten in binnen- als buitenland, won orgel- en improvisatieprijzen en maakte cd’s. Hij is ook ook actief koor-en orkestdirigent en heeft een uitgebreide lespraktijk. Zijn opleiding was aan het Utrechts Conservatorium en hij volgde diverse masterclasses en privé-lessen.
Tijdens het concert is de organist in de Grote Kerk in Epe te zien op een videoscherm in de kerk.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 . Koffie/thee staan klaar. Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

Gerben Budding 2 Aangepast 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.