Avonden met unieke beelden van oud Vaassen

Cannenburcher Klöksien AangepastBinnenkort vinden er weer voorstellingen plaats over de plaatselijke historie van Vaassen. Op woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober worden er weer nieuwe lichtbeeldenavonden gehouden waar zeer oude opnamen van Vaassen worden vertoond. Er is weer een totaal nieuwe serie samengesteld van meer dan tweehonderdvijftig unieke foto’s waarvan de meesten nog nooit eerder in het openbaar zijn vertoond en die daardoor voor vrijwel iedereen nog totaal onbekend zijn. Het zijn vaak unieke beelden uit een grijs verleden.

 

Te zien zijn onder andere het Haackshuis, de voortoren van de Cannenburch door de eeuwen heen, de Eierhal, ‘t Hol, de Citadel, ‘t Hattem, Moscou, de Rollekoot, de allereerste woningbouw van Vaassen, de Manegeweg, de Provato-tentoonstelling in 1948 en de Stationsstraat van vroeger. Ook worden er nog tekeningen van Vaassen vertoond van 200 jaar geleden in de tijd dat er nog geen foto’s gemaakt konden worden.
Dit en zoveel meer wordt digitaal geprojecteerd op een groot scherm. Bij alle foto’s zal een korte uitleg gegeven worden, zodat de plaatselijke geschiedenis nog interessanter wordt voor een ieder. Heel bijzonder is het dat er na tientallen voorstellingen, die in de afgelopen jaren in ’t Koetshuis gehouden werden over oud Vaassen, nog steeds zoveel onbekend beeldmateriaal van vroeger bestaat en tot nu toe ook nog altijd bewaard gebleven is. Tevens doen de organisatoren bij deze een oproep aan iedereen die nog oude foto’s van het dorp of van plaatselijke personen heeft, contact op te nemen door te bellen naar 0578-574964. Vooral onbekende foto’s zijn van harte welkom.

De lichtbeeldenavonden worden wederom gehouden in de middenzaal van het gastvrije restaurant ’t Koetshuis bij kasteel de Cannenburch. Doordat deze avonden altijd snel zijn volgeboekt, hebben mensen zonder reservering vooraf geen toegang tot de zaal. Het bespreken van een plaats kan alleen door het telefoonnummer 0578-574964 te bellen. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. De kosten bedragen slechts € 4,00 per persoon, inclusief één gratis kop koffie. De aanvang van de avonden is exact 19.30 uur. Ruim voor 19.00 uur is de zaal al open. Wanneer de avonden snel zijn volgeboekt, volgt er misschien nog een derde lichtbeeldenavond over oud Vaassen.

Boek

Tevens is er tijdens deze avonden het pas nieuw verschenen boek “Herinneringen aan Oud Vaassen” te koop à € 10,= per stuk. De netto opbrengsten van dit boek en van deze lichtbeeldenavonden zijn bestemd voor de restauratie van het Cannenburcher Klöksien. Dit oude uurwerk uit 1753 is dringend aan een grondige opknapbeurt toe, anders kan de klok wel eens voor goed stil blijven staan en dat wil niemand.
Voor iedere (oud) Vaassenaar, die interesse heeft voor de geschiedenis van het dorp, zijn deze avonden beslist weer een aanrader.

Cannenburcher Klöksien Aangepast 

Het Cannenburcher Klöksien van Vaassen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.