Toneelgroep Het Volk brengt een absurdistisch vermoeden

het volkOp vrijdag 25 oktober speelt toneelgroep Het Volk in Kulturhus Eper Gemeentewoning de voorstelling ‘Een vermoeden van Poincaré’, waarin het absurdisme hoogtij viert.

Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof (1854-1912). Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.

In Het vermoeden van Poincaré maken de toeschouwers kennis met twee oudere mannen, Mess en Herr, die ingesneeuwd zitten in een klein chalet in de bergen. Herr zat er eerst, Mess komt er later bij. De mannen mogen elkaar niet, zodat in hun gesprekken allerlei irritaties en misverstanden de kop op steken. In de bijna lege ruimte van het chalet bevindt zich slechts één raam. Dat biedt niet alleen uitzicht op de buitenwereld, maar geeft ook visueel inzicht in de gedachtenspinsels van beide heren. Hun gesprekstof bestaat uit zowel enorme trivialiteiten als intellectuele bespiegelingen. Langzaam ontrafelt zich een drama dat zich vermoedelijk heeft afgespeeld en vermoedelijk van groot belang is in de voorstelling. Met aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid, zoals Poincaré dat zelf formuleerde?

De trouwe bezoeker van Het Volk zal zijn hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Voor mensen die de voorstellingen van Het Volk nog niet kennen: laat je verrassen door de rijke en geestige dialogen.

Locatie: Kulturhus Eper Gemeentewoning, Rabo-zaal
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 19,00, jeugd t/m 18 : € 7,50; entree incl. 1 consumptie.
Meer informatie en online tickets:www.cultureelplatformepe.nl
Losse kaartverkoop: VVV Epe

het volk 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.