Agenda

'Feestcafé Ineke en Hetty' in Barcompetitie De Emsterie

foto Ineke en Hetty iz bar competitie 20 juli 2019 AangepastZaterdagavond 20 juli zal het een drukte van belang worden bij de Emsterie in Emst, want dan is de vierde avond van de Barcompetitie 2019, die dit jaar zes keer gehouden wordt in deze kroeg. De Emster kroeg heet deze avond ‘Feestcafé Ineke en Hetty’ in plaats van de Emsterie.

door Henk Boeve

In deze omgeving is een Barcompetitie nog niet zo bekend. Wel in de omgeving van Meppel en de Achterhoek. Daar trekken deze avonden overvolle cafés.

Wat houdt een Bar competitie nu precies in?

Op 20 juli wordt de Emsterie overgenomen door een deelnemend koppel en dat zullen deze avond de zeer bekende zusters Ineke en Hetty van de Schepop zijn. In de wijde omgeving zijn deze twee dames bekend als feestvierders, want zij weten precies hoe je een feestje moet bouwen. Ineke is namelijk jaren de uitbaatster geweest van café Van de Schepop, nu dus de Emsterie. Het is de bedoeling dat de koppels een zo gezellig mogelijke (feest)avond organiseren. Zelf biertjes tappen, sfeer maken. Ze moeten zelf iets verzinnen om de kroeg vol te krijgen en proberen een zo hoog mogelijk omzet te draaien. Het koppel dat de hoogste omzet heeft gedraaid, is winnaar van de Barcompetitie 2019.

En wie Ineke en Hetty een beetje kennen weet dat ze er op 20 juli een avond van gaan maken waar nog lang over nagepraat zal worden door zowel jong als oud. Zo hebben ze het voor elkaar gekregen dat de onvergetelijke ‘Vissertjes’ - wie kent ze niet - deze avond muziek draaien uit de jaren 70 tot heden. ,,Ze zetten gegarandeerd de boel op zijn kop’’, zeggen Ineke en Hetty.

De avond begint om 21.00 uur en gaat door tot 02.00 uur. De toegang is helemaal gratis, maar vol is wel vol, zeggen Ineke en Hetty. ,,En wat ook heel bijzonder zal zijn’’, zegt Hetty ,,is dat Ineke voor de allerlaatste keer op deze avond achter de bar zal staan. Wie wil dat nou niet meemaken? Dus kom allemaal 20 juli naar Feestcafé Ineke en Hetty.”

foto Ineke en Hetty iz bar competitie 20 juli 2019 Aangepast

Ineke en Hetty voor het 'Feestcafé Ineke en Hetty', zoals De Emsterie op 20 juli heet.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.