Agenda

Wandeling met IVN over landgoed Tongeren

vlonderpadOp zondag 30 juni verzorgt IVN Natuureducatie een prachtige wandeling over het landgoed Tongeren. Start is om 14.00 uur en de deelnemers starten op de parkeerplaats aan de Boerweg te Epe, 100 meter voor kampeerboerderij de Berghoeve aan de Veenweg in Wissel.

Tongeren heeft een aparte plaats omdat het op een klein gebied in gecomprimeerde vorm alle overgangen weergeeft van de Veluwerug naar het IJsseldal. En er veel gedaan is om de natuur weer in de oude staat terug te brengen.

De deelnemers gaan ongetwijfeld genieten van het gevarieerde landschap van dit unieke natuurgebied. Ze wandelen door drie types landschap: de Tongerense heide, het Wisselse Veen en de Tongerense Berg. Een wandeling met veel variatie en de mogelijkheid om kennis te nemen van de flora en fauna, maar ook van de geschiedenis van dit prachtige stukje Veluwe.

Aanmelden is niet nodig. Deelname kost euro 2.00 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar en leden/vrienden van IVN gratis. Duur van de wandeling ca 2 tot 2,5 uur. Stevig schoeisel is een aanrader.

Voor meer informatie: Ten Gevers/ Yvonne Zeegers telefoon: 0578 620505

het vlonderpad

Foto's: Bert Hanekamp

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.