Agenda

Eper Avondvierdaagse van 21 t/m 24 mei

In de week van dinsdag 21 mei t/m vrijdag 24 mei houdt wandelsportvereniging WIOS Epe de Avondwandelvierdaagse in Epe. De start is vanaf MFC Kleurrijk aan de Wachtelenbergweg. De te lopen afstanden zijn als vanouds 4 maal 5 km of 4 maal 10 km. De voorinschrijving is op woensdag 15 mei van 19.00 – 20.00 uur in het clubgebouw van WIOS aan de Lohuizerweg.

Iedereen vanaf 4 jaar kan meelopen. De kortste afstand is er speciaal voor de jeugd van 4 t/m 7 jaar en 65-plussers. Aan de 4 x 10 km is een leeftijdsgrens gekoppeld van minimaal 8 jaar.
Op de woensdagavond zal Albert Heijn Epe weer zorgen voor een (gezonde) traktatie in het begin van de route. Heel Epe Beweegt, het sportplatform van de gemeente Epe, is op donderdag van de partij en deelt drinkwater uit en biedt de mogelijkheid om bidons te vullen met water. Na afloop van de Avondvierdaagse trakteert het Friethuys Epe alle deelnemers op een klein frietje of softijsje in de vorm van een tegoedbon te besteden tot en met 7 juni.

WIOS rekent weer op een deelname van meer dan 1000 wandelaars. Alleen al het aantal deelnemers van de basisscholen ligt de laatste jaren rond de 1000. Alle basisscholen uit de Epe, Oene en Emst zijn goed vertegenwoordigd. Ook de basisschool uit Gortel heeft belangstelling getoond.

Voorinschrijven voorkomt lange wachttijden op de openingsavond, dinsdag 21 mei. Tevens ontvangt men € 0,50 korting op het inschrijfgeld en betaalt men slechts € 4,50 p.p. Wie geen gebruik maakt van de voorinschrijving kan zich inschrijven op dinsdag 21 mei tussen 18.00 en 19.00 uur bij de startaccommodatie. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle leeftijden dan € 5,00 per persoon.
De 5 km start om 18.45 uur. De 10 km kan starten vanaf 18.30 - 19.00 uur. Vrijdag mag iedereen starten vanaf 18.15 uur in verband met de intocht/defilé.

De medische verzorging is alle vier avonden in handen van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Epe/Heerde.

Op vrijdag 24 mei vindt de traditionele intocht plaats van alle deelnemers door het centrum van Epe, waarbij vanaf het bordes van het gemeentehuis het defilé wordt afgenomen. De wandelaars en muzikanten starten om 20.00 uur bij de Nieuwe Wisselse School, hoek Oude Wisselseweg/Enkweg. De stoet volgt de route Enkweg - Korte Enkweg - Elisabeth Poststraat - Bongerdplein - Van Zelmstraat - Emmastraat - Hoofdstraat - Markt - Stationstraat - tussen de Markthal en Lindehove door, langs de DekaMarkt– naar het gemeentehuis voor het bordes langs - Parkweg - Slathstraat - Vlijtweg - Officiersweg - Wachtelenbergweg – naar het schoolplein.

Karakteristiek aan de Eper Avondvierdaagse is jaarlijks de deelname van een aantal bewoners van de Stichting Interakt Contour woonlocaties. Weer of geen weer, zij zijn er altijd bij vanaf de eerste editie, om samen met de vele honderden andere wandelaars het evenement vorm te geven. Wie ook een steentje wil bijdragen om de bewoners weer vier onvergetelijke avonden te bezorgen en ze wil duwen, kan contact opnemen met: J.P.G.Loogman, tel. (0578) 616404

Voor meer informatie: Henny Hanekamp, tel. (0578)613765 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.wios-epe.nl

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.