Agenda

Oranjeconcert op Meereorgel door Jos Maters

IMG 0330 edited klein jos matersOp donderdag 25 april is het volgende orgelconcert in de maandelijkse serie op het Meereorgel in de Grote Kerk van Epe. Het is inmiddels een traditie dat dit concert in het teken staat van de naderende Koningsdag. Een feestelijk Oranjeconcert dus, dat dit keer wordt gegeven door de jonge organist Jos Maters, vaste organist in Bunschoten en Hilversum. Op het programma veel bekende Vaderlandse melodieën die ook weer door verschillende, soms minder bekende, Nederlandse componisten/organisten getoonzet zijn. Met recht een Oranje-programma.

 

Jos Maters (1997) begon zijn orgellessen bij Theo Duijst, een van de organisten van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Bunschoten. Vervolgens heeft hij, als voorbereiding op het doen van een studie aan het conservatorium, les gehad van Willem van Twillert, en daarna nog van Gerrit Christiaan de Gier, die op 28 maart in Epe concerteerde. Sinds september 2015 studeert Jos aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij orgel studeert bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Sinds september 2016 studeert hij ook hoofdvak klavecimbel bij Johan Hofmann. Jos heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde organisten als Michel Bouvard, Wolfgang Zerer en Paolo Crivellaro. In 2017 won hij de tweede prijs bij het Ambitus Concours. In 2018 deed hij mee aan de internationale zomeracademie in Haarlem, waar hij les kreeg van onder anderen Olivier Latry, Ben van Oosten, Reitze Smits, en Menno van Delft.

Jos is als organist verbonden aan de Gereformeerde Kerk (Zuiderkerk) te Bunschoten en de Bethlehemkerk te Hilversum.
Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 euro. Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

IMG 0330 edited klein jos maters

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.