Agenda

Open dag 't Smallert: kijken, leren en doen

smallert 3Forellenkwekerij/speelpark ’t Smallert en hengelsportspecialist Berkley houden op zaterdag 30 maart van 10.00-16.00 uur de jaarlijkse Berkley-Smallertdag in Emst. Een gezellige kennismaking met ’t Smallert en het forelvissen. Ook wordt deze dag het seizoen van het gezinspark geopend. Het wordt een leuke en informatieve dag, voor het hele gezin. Een goede reden om eens te komen kijken bij deze populaire attractie.

Het programma heeft voor het hele gezin iets te bieden: opa’s en oma’s, vaders en moeders en natuurlijk de kinderen. Er zijn demonstraties hengel optuigen en workshops forelvissen. Ook wordt er een film vertoond over het kweken van de forel en worden de vissen in de kweekvijvers gevoerd. Voorts worden er forellen en zalmforellen gerookt in de ambachtelijke, hout gestookte rooktonnen. Natuurlijk is het vernieuwde speelpark die dag ook geopend.

Aan vijver 2 zijn doorlopend demonstraties hengels optuigen te volgen. Een leuke visdag begint immers met goed materiaal. Vervolgens kan er gevist worden in een visclinic van 1,5 uur. Per clinic kunnen er maximaal 40 personen tegelijk vissen. Tijdens het vissen is er begeleiding die de nodige tips aanreikt zodat iedereen een goede basis voor het forelvissen kan aanleren. Er mag met een eigen hengel gevist worden maar er zijn ook hengels te leen. De visclinics zijn voor kinderen en volwassenen. Voor ieder kind dat meedoet aan de clinic, is er een leuk cadeautje van Berkley.

Programma:
10.00-11.30 uur visclinic 1
11.30-13.00 uur visclinic 2
13.00-14.30 uur visclinic 3
14.30-16.00 uur visclinic 4

De ambachtelijke kaarsenmakerij is uiteraard ook geopend. Ieder heel uur kunnen daar (tegen betaling) kaarsen gemaakt worden. Voor iedere deelnemer aan de workshop kaarsen maken is er een klein presentje.

De entree is gratis.

smallert 3

smallert 4

smallert 1

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.