Agenda

Concert Gerrit Chr. de Gier op het Meereorgel Epe

foto Gerrit de Gier AangepastOp donderdag 28 maart is het volgende orgelconcert in de serie Orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe. Het is de beurt aan de Utrechtse organist Gerrit Christiaan de Gier, die al eerder in de Grote Kerk concerteerde.

Gerrit Christiaan de Gier is onder andere organist in de Jacobikerk in Utrecht. Hij speelt daar op het Garrels-Meere-orgel, dat qua uiterlijk veel weg heeft van het Meere-orgel in de Grote Kerk van Epe. In zijn vorige concert in Epe speelde hij een programma met ‘Muzikale herinneringen aan Henk Vreekamp’.
In zijn programma op 28 maart, waarin hij ook rekening houdt met de tijd voor Pasen, zullen naast werken van Bach, Widor en Dubois, ook werken van Jan Zwart, Boudewijn Zwart, Jan Albert van Eyken en Richard Hol te horen zijn.

Gerrit Christiaan de Gier (1962) studeerde o.a. aan het conservatorium Utrecht bij Nico van den Hooven en Jan Welmers en aan de Internationale Meisterkurze für Musik te Zürich bij Jean Guillou. Hij haalde diploma’s met onderscheidingen en won diverse orgelprijzen.
Zijn uitvoeringen van de grote orgelwerken van Franck, Liszt, Reger, Guilmant, Vierne en Widor worden erg gewaardeerd.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 . Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

foto Gerrit de Gier Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Wat is het toch altijd frappant dat bij alle partijen na de verkiezingen feest wordt gevierd. Bij de winnaars uiteraard, maar ook bij de verliezers, omdat het verlies kleiner was dan verwacht, omdat de partij 'weer klimt', omdat de partij de grootste is gebleven, omdat ze een 'factor van belang' is gebleven, omdat de uitslag weliswaar slechter is dan de vorige keer maar beter dan in de peilingen, enzovoorts. Dus eigenijk alleen maar winnaars en geen verliezers. Politiek ten voeten uit.VA02 2019 01 Aangepast

De nieuwe VA-krant is een heel bijzondere. Om naar uit te kijken! Hier vast een leuk voorproefje!100% wild: vanmorgen twee wilde zwijnen met 16 biggetjes gezien. Ze zijn er vroeg bij. Voorjaarsbode? Nee, zachte winter, want de draagtijd is bijna vier maanden.Vrolijk makend filmpje van de dag over Jenny, een paard dat dagelijks alleen aan de wandel gaat.Prachtadvertentie in De Schaapskooi .In De Telegraaf: Gezin uit Epe kreeg plots Syrische buren: ’Nu hulp nodig’Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.