Dudok Strijkkwartet Amsterdam in Grote Kerk Epe

Dudok Quartet Amsterdam Photo 006 Marco Borggreve AangepastOp donderdag 21 februari treedt in de Grote Kerk van Epe het succesvolle Dudok Strijkkwartet Amsterdam op. Hoofdingrediënt van het programma in Epe is het strijkkwartet opus 130 in bes van Ludwig Van Beethoven. Het Dudok Kwartet Amsterdam dompelde zich een jaar lang onder in dit ongekende meesterwerk. In vier verschillende programma’s wordt het stuk gekoppeld aan twintigste- en eenentwintigste composities die de geest ademen van opus 130, maar ook oudere muziek die de basis legde voor Beethovens muziek. In Epe zullen de koppelstukken Haydns Strijkkwartet opus 20 nr 3 en Hartmann’s Strijkkwartet no 1 zijn.

 

Het jonge Dudok Kwartet timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg, nationaal en internationaal. Naast een druk concertprogramma zijn ze veelvuldig te horen en zien op nationale radio en tv (o.a. Podium Witteman ) en hebben ze dit jaar ook furore gemaakt in de VS en Groot Brittannië.

De sterke punten van het Dudok Kwartet? De tot in de puntjes verzorgde techniek, het vlekkeloze samenspel en de verfrissende ideeën naast de zoektocht naar bijzondere programmatische combinaties die dan uiteindelijk als rijpe vruchten uit de artistieke boom vallen. Krachtig, opwindend en poëtisch: steekwoorden die in recensies van het Dudok Kwartet steeds terugkomen. Het Amsterdamse strijkkwartet won in 2014 de Kersjesprijs.

Meer informatie op www.cultureelplatformepe.nl

Locatie: Grote Kerk van Epe, Beekstraat 1 Epe
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 20,00, tm 18 jaar € 7,50
Online tickets: www.cultureelplatformepe.nl
Losse kaartverkoop: VVV Epe

Dudok Quartet Amsterdam Photo 006 Marco Borggreve Aangepast

Foto: Marco Borggreve

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Agenda

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.