epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Boerenkooltocht WIOS op 19 januari

boerenkooltocht 2Op zaterdag 19 januari houdt wandelsportvereniging WIOS Epe voor de 27ste maal de Boerenkoolwandeltocht. Het succesvolle ‘recept’ is ook dit jaar ongewijzigd. Eerst een stevige wandeling door de mooie natuur van Epe en daarna boerenkool met worst. Een percentage van de opbrengt van deze wandeltocht gaat nog één keer naar de Stichting Kenya Kinderen.

 

Het evenement trekt altijd veel deelnemers. Topjaar is 2017 met 824 wandelaars tijdens de 25ste editie, vorig jaar, net na de zware storm van 18 januari, toch nog 627.

Deelname is mogelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar (onder begeleiding). Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom. Honden toegestaan, mits aangelijnd. De start is bij het clubgebouw van WIOS aan de Lohuizerwe. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10 of 15 km. Voor de 10 en 15 km is er halverwege, bij Vakantiepark RCN De Jagerstee, de mogelijkheid een korte pauze in te lassen, iets te nuttigen en gebruik te maken van de toiletten. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per persoon. Leden van erkende wandelsportorganisaties krijgen een euro korting. Gezinnen (minimaal 4 personen, waaronder 1 kind en 1 volwassen en maximaal 7 personen) betalen slechts € 10,00 per gezin, exclusief eventuele herinneringen en de boerenkool. Wie na afloop een herinneringsmedaille wil hebben, betaalt € 1,50 extra. Wandelaars die na de wandeling een bord boerenkool met worst willen nuttigen, kunnen dit bij de inschrijving melden en betalen hiervoor € 2,50 per maaltijd. Er zijn 500 maaltijden beschikbaar, daarna zolang de voorraad strekt.

Evenals in de afgelopen negen jaar sponsort WIOS met de tocht de Stichting Kenya Kinderen. Dat was telkens een bedrag tussen de 250 en 350 euro, in 2017 tijdens de jubileumeditie zelfs € 439,03.
De starttijden zijn voor de 5 en 10 km vanaf 9.30 tot 11.30 uur. De 15 km kan starten vanaf 9.30 tot 11.00 uur. Het inschrijfbureau is een half uur voor start geopend en sluit om 16.00 uur, het tijdstip dat alle wandelaars binnen horen te zijn.

Voor meer informatie: tel. (0578) 613765 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Inschrijven kan ook via de website www.wios-epe.nl

boerenkooltocht 1

Foto's: Henri Elskamp

boerenkooltocht 2

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.