Walking basketbal voor senioren in Epe

Foto persbericht Walking Basketbal BASE Ouderenfonds Koppel Swoe AangepastBasketbalvereniging Basketball All Stars Epe start vrijdag 28 februari met OldStars walking basketball. Het doel is om 55-plussers uit de omgeving van Epe aan het bewegen te houden of krijgen en de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. OldStars walking basketball is een variant van basketbal waarbij niet wordt hardgelopen. Wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal.

 

Het is daarom uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Er worden naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek.

Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketbal niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Oldstars walking basketball behelst dus meer dan alleen ‘een potje basketbal'. Het OldStars walking basketball aanbod stimuleert zowel de fysieke, mentale, sociale als cognitieve vaardigheden.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt met OldStars de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football dit jaar een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder anderen partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als ‘bestrijdingsmiddelen’ tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

De kick-off van OldStars walking basketball bij Basketball All Stars Epe vindt plaats op vrijdag 28 februari van 09:30 uur (inloop) tot 11:00 uur in de Prins Willem Alexander Hal aan de Sportlaan in Epe.

De trainingen staan onder begeleiding van Dorine Vreeken met ondersteuning van buurtsportcoach Vincent Rotman (Heel Epe Beweegt/Koppel-Swoe). Het is laagdrempelig, dus iedereen kan zo een keer een vrijdag binnenlopen. Aanmelden hoeft niet, maar is gewenst. Eventueel aanmelden voor de kick-off op vrijdag 28 februari kan via Klaas Dijkstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10045768.

Foto persbericht Walking Basketbal BASE Ouderenfonds Koppel Swoe Aangepast 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.