Zilveren editie van Eper rapidtoernooi

Het jaarlijkse rapidtoernooi van schaakvereniging De Zeven Pionnen uit Epe bereikt eind februari het eerste ‘echte’ jubileum. Het toernooi wordt dan voor de 25e maal gehouden. Speeldatum is zaterdag 29 februari. Belangstellenden kunnen zich al aanmelden via de website van de vereniging: www.de7pionnen.nl

Februari is trouwens toch een drukke maand voor de Eper schaakvereniging. De voorronden voor het basisschoolkampioenschap vinden plaats op woensdagmiddag 5 februari vanaf 14.00 uur in RSG NoordOost-Veluwe in Epe. De finale is twee weken later op 19 februari in de Gildeschool, de winnaar van vorig jaar.

Het rapidtoernooi voor zowel senioren als junioren en beginners in Epe geldt als een gezelligheidstoernooi bij uitstek. Toch zijn er in de loop van de jaren heel wat bekende schakers geweest die het toernooi hebben gewonnen. Veelal zijn dat jonge spelers die later grootmeester zijn geworden. Fraaie namen op de lijst van winnaars zijn onder anderen Thomas Beerdsen en Wouter Spoelman. Voor het geld hoefden zij het niet te doen. Afgezien van de winnaars van de drie hoofdgroepen zijn er enkel prijzen in natura te verdienen. Ook schakers uit de regio hebben het toernooi op hun naam gezet. Henk Abels uit Heerde won de eerste en derde editie van het toernooi. Ook Luuk de Ruijter uit Heerde won het toernooi eenmaal, evenals Hans van der Vegt, Bob Dorpema en Dries Elskamp uit Epe. De inmiddels overleden Dorpema geldt tevens als geestelijke vader van het toernooi.

De jeugd is een onlosmakelijk onderdeel van het toernooi. Voor de jongeren van stap 1 en 2 is er een aparte jeugdgroep. Sterkere jongeren spelen gewoon mee bij de senioren.

Het zilveren toernooi is zaterdag 29 februari in Kulturhus Eper Gemeentewoning, Stationsstraat 25 in Epe. Het toernooi telt zeven ronden volgens het Zwitserse systeem en de spelers krijgen 20 minuten per persoon partij. De opening is om 09.45 uur en de eerste ronde start om 10.00 uur. De organisatoren hopen omstreeks 16.00 – 16.30 uur de prijzen te kunnen uitreiken.

Sinds enige jaren zijn Harry Logtenberg en Marcel Rodewijk belast met de organisatie en de wedstrijdindelingen. Er zijn drie sterktegroepen en een aparte jeugdgroep. Het inleggeld bedraagt 10 euro voor senioren en 5 euro voor junioren tot en met 13 jaar (stap 1 en stap 2).

Opgaven voor het toernooi kan bij voorkeur via de internetsite van de vereniging: www.de7pionnen.nl

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.