Ronald Groen Sportdag als hommage voor gesneuvelde Epenaar

ronald groenVooruitlopend op het jaar 2020 waarin wij 75 jaar vrijheid gaan vieren vindt op vrijdag 7 juni een nieuw sportevenement plaats waaraan iedereen met een beetje sportieve inslag en historisch besef zou moeten meedoen. Het is ‘De Ronald Groen Sportdag’, als eerbetoon aan een zeer jonge held uit Epe die het ultieme offer bracht voor onze waarden en vrijheid. Het sportevenement met zijn naam vindt plaats op het terrein van atletiekvereniging Cialfo op sportcomplex de Wachtelenberg in Epe.

 

Ronald Groen was 21 jaar toen hij tijdens een missie in Uruzgan sneuvelde. De korporaal zat op 3 november 2007 in een pantserwagen die op een bermbom reed.

Studenten van Landstede Sport uit Zwolle heeft de organisatie van de Ronald Groen Sportdag op zich genomen. Twee studenten storten zich er op voor hun afstudeerproject en zorgen samen met medestudenten voor de uitvoering.
Deze pilot is eerst kleinschalig van opzet, met de bedoeling dit evenement een structureel karakter te geven om het jaarlijks te organiseren, met als doel: verbinden en samenbrengen; het delen van kennis en ervaring op het gebied van vrijheid en respect is een subdoel.

‘Militairen voor de Klas’ van het Veteranen Instituut uit Doorn bezoeken ‘s morgens basisschool De Gildeschool in Epe, waar Ronald Groen leerling was. Daarna gaan ze naar Cialfo om samen met sporters, personal trainers en afgevaardigden van sportscholen uit de regio te gaan sporten. Militairen van ISTAR van de Tonnet Kazerne in ’t Harde ondersteunen de activiteiten. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd met het Regionale Politiekorps en veteranen. Voor de eer is er die dag de Ronald Groen Wisselbokaal te winnen.

Sporters, vrienden en sportclubs die met een team willen meedoen aan deze sportdag, kunnen zich nog opgeven/aanmelden tot 4 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ronald groen

Korporaal Ronald Groen. Geboren op 8 september 1986 te Apeldoorn, overleden op 3 november 2007 te Uruzgan.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Agenda

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.