Agenda

Ronald Groen Sportdag als hommage voor gesneuvelde Epenaar

ronald groenVooruitlopend op het jaar 2020 waarin wij 75 jaar vrijheid gaan vieren vindt op vrijdag 7 juni een nieuw sportevenement plaats waaraan iedereen met een beetje sportieve inslag en historisch besef zou moeten meedoen. Het is ‘De Ronald Groen Sportdag’, als eerbetoon aan een zeer jonge held uit Epe die het ultieme offer bracht voor onze waarden en vrijheid. Het sportevenement met zijn naam vindt plaats op het terrein van atletiekvereniging Cialfo op sportcomplex de Wachtelenberg in Epe.

 

Ronald Groen was 21 jaar toen hij tijdens een missie in Uruzgan sneuvelde. De korporaal zat op 3 november 2007 in een pantserwagen die op een bermbom reed.

Studenten van Landstede Sport uit Zwolle heeft de organisatie van de Ronald Groen Sportdag op zich genomen. Twee studenten storten zich er op voor hun afstudeerproject en zorgen samen met medestudenten voor de uitvoering.
Deze pilot is eerst kleinschalig van opzet, met de bedoeling dit evenement een structureel karakter te geven om het jaarlijks te organiseren, met als doel: verbinden en samenbrengen; het delen van kennis en ervaring op het gebied van vrijheid en respect is een subdoel.

‘Militairen voor de Klas’ van het Veteranen Instituut uit Doorn bezoeken ‘s morgens basisschool De Gildeschool in Epe, waar Ronald Groen leerling was. Daarna gaan ze naar Cialfo om samen met sporters, personal trainers en afgevaardigden van sportscholen uit de regio te gaan sporten. Militairen van ISTAR van de Tonnet Kazerne in ’t Harde ondersteunen de activiteiten. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd met het Regionale Politiekorps en veteranen. Voor de eer is er die dag de Ronald Groen Wisselbokaal te winnen.

Sporters, vrienden en sportclubs die met een team willen meedoen aan deze sportdag, kunnen zich nog opgeven/aanmelden tot 4 maart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ronald groen

Korporaal Ronald Groen. Geboren op 8 september 1986 te Apeldoorn, overleden op 3 november 2007 te Uruzgan.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.