epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Mijn vrouw rookt ketting als geen ander. Daarom noem ik haar mijn 'teerbeminde'.


 

Eerst fietsen in Emst, daarna gratis naar de sauna

Emster veldtoertocht 4Veel fervente mountainbikers en fietscrossers en mensen die incidenteel een schitterende rit kriskras door een prachtig natuurgebied fietsen, hebben de datum al lang in hun agenda aangekruist. Wie dat vergeten is en die dag een andere afspraak heeft, kan die maar beter meteen annuleren. Want de jaarlijkse Gisola Emster Veldtoertocht van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst, daar willen ze bij zijn. Op zaterdag 20 oktober is het zo ver. Dit keer krijgen alle deelnemers gratis een voucher ter waarde van 34,50 euro van Thermen Bussloo.

 

Mooiere en beter georganiseerde veldritten zijn er nauwelijks.. Daarom is de Gisola Emster Veldtoertocht er één waaraan de organisatie van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ mag verbinden. De organisatoren scoren op alle beoordeelde onderdelen volgens het ‘Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen’ van de grootste wielersportbond van ons land een 10. Dat cijfer kreeg het evenement va Houdt de Ketting Strak ook van een bekend wielerblad voor de organisatie, route en andere aspecten.

En als klap op de vuurpijl werd de Gisola Emster Veldtoertocht tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe op maandag 8 januari 2018 uitgeroepen tot winnaar van de ‘Heel Epe Beweegt’-sportprijs.

Daar komen de liefhebbers massaal en van ver op af. De afgelopen jaren namen er meestal meer dan 1000 ATB’ers deel aan de tocht. Ze waren het roerend eens met de stelling van de organisatoren dat deze rit door een van de mooiste gebieden van Nederland gaat en ze kunnen genieten van schitterend natuurschoon van de diverse landgoedeigenaren. Na de start vanaf sportpark het Hanendârp van voetbalvereniging Emst rijden de deelnemers meteen het bos in, om daar pas vlakbij de finish weer uit te komen. Op het sportpark kunnen ze gebruik maken van alle faciliteiten, zoals douche- en kleedgelegenheid. Hun fiets wordt keurig schoon gespoten. Hun auto kunnen ze vlakbij in één van de weilanden parkeren.

De fietsers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer. De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. De rit leidt over vele mooie bos- en heidepaden in een prachtige omgeving. Ook zeer geschikt voor wie maar af en toe een stukje fietst. De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB-er. Een ware uitdaging voor de liefhebbers en conditioneel sterke deelnemers. De route van 45 kilometer zit daar mooi tussenin.

Onderweg is een grote verzorgingspost waar de deelnemers worden getrakteerd op een beker bouillon, thee, krentenbol, energiereep en een banaan. Hier is ook een reparatiepost.

De routes worden duidelijk gemarkeerd. Ook de veiligheid krijgt veel aandacht. Gevaarlijke oversteekplaatsen zijn duidelijk aangegeven met borden en er staan gediplomeerde verkeersregelaars. Zo’n 80 vrijwilligers van Houdt de Ketting Strak zorgen er voor dat alles tot in de puntjes is geregeld en vlekkeloos verloopt.

Deelnemers aan de 30 en 45 kilometer kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.30 uur en aan de 60 kilometer tussen 09.00 uur en 10.00 uur, allemaal vanaf sportpark 't Hanendârp aan de Hanendorperweg in Emst, waarnaar in de omgeving met borden wordt verwezen.

NFTU-leden betalen 5 euro inschrijfgeld, niet-NFTU-leden 7 euro. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis deelnemen aan de Gisola Emster Veldtoertocht. Ze krijgen bij terugkomst een aardigheidje als herinnering uitgereikt.
Voorinschrijving is mogelijk via de sites van de NTFU (www.ntfu.nl) en HDKS (www.hdks.nl).

Heb je al vooringeschreven, dan kun je sneller starten, omdat je geen NTFU-inschrijfformulier meer hoeft in te vullen en het inschrijfgeld al betaald hebt. Die deelnemers gaan dan naar de speciale Scan & Go-inschrijftafel en kunnen daarna meteen aan de tocht beginnen.

De NTFU-leden die zich niet vooraf hebben ingeschreven maar wel hun pasje bij zich hebben, hoeven ook geen NTFU-inschrijfformulieren in te vullen en kunnen na het scannen van de barcode van het NTFU-pasje bij de Scan en Go-inschrijftafel en betaling van 5 euro direct starten.

Emster veldtoertocht 2

Emster veldtoertocht 1

Emster veldtoertocht 3

Emster veldtoertocht 4 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.