epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Mijn vrouw rookt ketting als geen ander. Daarom noem ik haar mijn 'teerbeminde'.


 

Dom-organist Jan Hage concerteert op Meere-orgel

Jan Hage AangepastTweemaal in één jaar een organist van de Domkerk in Utrecht op het Meere-orgel lijkt wat veel, maar het betreft hier dan ook uitschieters op hun vakgebied. In april speelde de oud-Dom-organist Jan Jansen (tot 2011 organist in Utrecht) en een half jaar later, op 25 oktober, speelt de huidige organist Jan Hage. Ook met deze organist weet Stichting tot Behoud van het Meereorgel zich weer verzekerd van een topconcert.

Jan Hage (1964) is een van de meest veelzijdige en virtuoze organisten van dit moment. Hij won vele prijzen en is een warm pleitbezorger van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met onder andere de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en diverse ensembles. Sinds 2011 is Jan Hage organist van de Domkerk in Utrecht.

Jan Hage studeerde orgel bij Kees van Eersel en Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium, muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en doctoraal Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij nog twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij behaalde hier de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers.
In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

De concert-organist in de Grote Kerk in Epe is te zien op een videoscherm in de kerk. Na afloop ontmoeting met de organist.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 euro.

Het programma dat Jan Hage zal spelen is op dit moment nog niet bekend en wordt t.z.t. vermeld op www.meereorgelepe.nl.

Jan Hage Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.