epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Mijn vrouw rookt ketting als geen ander. Daarom noem ik haar mijn 'teerbeminde'.


 

Top woodcarvers geeft demonstratie op Oener Koefeest

sander boomwoodcarvingHet 163ste Oener Koefeest op donderdag 25 oktober kent een aantal nieuwe elementen. Spectaculair is het optreden van het Dolmar Carving Team. De broers Sander en Rik Boom grossieren in nationale titels en laten het publiek genieten van hun vaardigheden met een kettingzaag. Rik won dit jaar het Nederlands kampioenschap; Sander was daarvoor al enkele keren de beste van het land. Ze zijn bovendien bedreven in Ice Carving en geven demonstraties over de hele wereld.

,,We nemen diverse beelden en voorbeeldboeken mee naar Oene. Samen maken we een bank die voor de verkoop is bestemd”, zegt Sander. Hij begon in 2007 met het carven en werd twee jaar later al kampioen sculptuur zagen wood- en ice carving. Vorig jaar werden ze gezamenlijk kampioen ice carving (ijsfiguren maken met de kettingzaag). Aan de Laagakkerweg in Wenum Wiesel zijn ze bezig met het aanleggen van een sculpturenpad met beelden van henzelf en van collega’s uit diverse landen. ,,We leren nog iedere dag nieuwe dingen. Ons eerste grote evenement is in Japan. Momenteel geven we drie tot vier keer per maand demonstraties. Wat als een hobby is begonnen, groeide uit tot een mooi bedrijf.”
Sander heeft daarnaast een bed and breakfast. Mensen kunnen een cursus volgen en daarbij een overnachting boeken.

Schapen drijven en ganzen hoeden

Ook op het Koefeest een imponerende demonstratie schapen drijven. ,,Als je het doet, dan gelijk ook maar goed”, zegt de Oener Koefeest commissie. Dat maakt het waar met de komst van Ellen en Serge van der Zweep uit het Gelderse Heteren. Serge is meervoudig Europees kampioen en samen met Ellen mocht hij tig keren het roodwitblauwe tricot om de schouders hijsen. In Oene geven ze een aantal demonstraties van het schapendrijven op diverse niveaus, waarbij de bijzondere band tussen mens en dier tot uiting komt. De border collies van de Van der Zweep’s behoren mondiaal tot de top.

Ook aanwezig een kinderboerderij met als speciale attractie een ganzenhoedster.

Het Koefeest begint al op 24 oktober met onder meer huisdierenkeuring, schoolvoetbal, prestatieloop en Oene Got Talent. Op donderdag een veelheid aan activiteiten. Een dezer dagen komt een speciale Oener Koefeestkrant uit waarin alle bijzonderheden en tijden staan vermeld.

sander boomwoodcarving

Sander Boom kan in een mum van tijd met de kettingzaag wat anderen nog niet in wéken buffelen met het fijnste gereeedschap lukt.

sander boomwoodcarving1 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.