Agenda

Het Sieraden Avontuur bij Galerie De Aventurijn

Pers sieradenkunstenaars We AangepastEen wereld aan sieraden, sierobjecten en ruimtelijke objecten die overal de mens en het leven doen opvlammen. Dat is wat de komende weken te zien is bij Galerie De Aventurijn in Epe. Liefst zeven sieradenkunstenaars en -samenstellers hebben hun eigen ideeën en gevoelens tot leven gebracht. Een waar festijn.

Agatha van Eijsden (Epe) laat wol, zijde en groene zeep omtoveren tot spectaculaire sieraden voor de vrouw. Lontwol, naaldvilten, duonaaldvilten, driedimensionaal vilten en nog veel meer technieken leveren wonderbare juwelen op.

Janet Klok (Assen) zegt ‘Dare to be unique’ en maakt unieke sieraden met een combinatie van goud, zilver en titanium met edelstenen of andere natuurlijke materialen. Op haar reizen naar verre landen zijn haar vaste begeleiders potlood en tekenboek.

Jantine Kroeze (Amsterdam) heeft een grote hang naar eenvoud. Al vragend, onderzoekend, observerend en voelend geeft zij vorm aan haar sieraden met een frisse nieuwsgierigheid naar innovatieve technieken en materialen. Pure, directe en heldere sieraden met een strakke belijning die aangenaam te dragen zijn.

Lideke Middelbeek (Emst) gebruikt niet alleen de edele metalen goud en zilver, maar maakt ook gebruik van edelstenen, schelpen, leisteen, hout, glas en keramiek. Zo ontstaan sieraden die uniek zijn en een eigen sfeer hebben. Soms ontstaat iets uit een emotie, een andere keer door een voorwerp. Je moet er langer naar kijken, je ziet het niet ineens door de verrassende combinatie van materialen en kleuren. De sieraden zijn in elk licht weer anders. Ook de natuur in haar directe omgeving inspireert haar bij de vormgeving van haar werk.

Mia Peters (Nijmegen) is geïnspireerd door de combinatie van metalen, stenen, natuur en natuurlijke vormen. Verschillende materialen als zilver, staaldraad, aluminium, boomtakjes, porselein en klei zijn samengebracht tot bijzondere combinaties. Die vormen het uitgangspunt voor inspiratie en verbeelding, en worden ‘als vanzelf’ een sieraad.

Willy Schut (Nijkerk)maakt naast rubberen sieraden vele ruimtelijke objecten. Weloverwogen en spontaan maakt zij ludieke objecten met verf, lapjes, draad zowel in wit als zwart en probeert ze verbindingen tot stand te brengen tussen mensen en objecten. Haar boekjes en kistjes zijn zeker diepgaande inspiraties voor een ieder.

MarElia (Epe) is een sieraadontwerpster die objecten vervaardigt om het lichaam te tooien. Anders dan de edelsmid werkt zij niet noodzakelijkerwijs met edele metalen maar maakt ze gebruik van bestaande (antieke) juwelen die zij een ‘eigen leven’ geeft. Maar ook materialen als hout, kunststof, rubber, keramiek, textiel, aluminium en accessoires uit de bouwwereld vervullen haar schoonheidsidealen. Daarnaast brengt zij onder de naam ‘Madame Alice’ een collectie sieraden uit die op diverse wijze zijn ingekocht en op zich zodanige juwelen zijn dat ze geen aanpassing beogen.

De tentoonstelling “Het Sieraden Avontuur 2018 bij Galerie De Aventurijn” loopt van 7 t/m 30 juni. Zondag 10 juni zijn van 14.00-17.00 uur bij de officiële opening de kunstenaars aanwezig en leggen zij hun ziel bloot over hun sieraden. Samen met de bezoekers passen, vergelijken en genieten van deze sieradenwereld.

Galerie de Aventurijn zit aan de Polweg 2 te Epe. Meer informatie is verkrijgbaar op www.aventurijnglasgalerie.nl of middels een telefoontje naar 0578-610535.
De galerie is niet rolstoel toegankelijk.

Pers sieradenkunstenaars We Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 23 juni - Shantykorenfestival - op diverse plaatsen in het centrum treden koren op
Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.