Agenda

Meiconcert op het Meereorgel door Minne Veldman

Op donderdag 31 mei wordt de serie orgelconcerten op het Meereorgel van de Grote Kerk van Epe voortgezet met een concert van de organist Minne Veldman( 1980). Het wordt Minne Veldmans eerste concert op het Meereorgel en dat is best verwonderlijk.

Hij heeft uiteindelijk al een bijna 25-jarige staat van dienst als organist. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concertorganist. Maar nog niet eerder was hij in Epe. Hij heeft voor de gelegenheid een keuze gemaakt uit werken van J.S. Bach, César Franck, Sigfrid Karg-Elert , Jan vd Berg en een psalmbewerking van hemzelf.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek.

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest, de YouTube-Orgeldag , Orgelzomer Urk en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove. Daarnaast organiseert hij jaarlijks enkele ‘grote’ orgelconcerten met avondvullende programma’s op toplocaties.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 . Na afloop is er gelegenheid om de organist te ontmoeten.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

 Minne Veldman Bavo Haarlem Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.