Agenda

Feestelijk Oranjeconcert op het Meereorgel door Jan Jansen

jan jansen 03 CustomHet maandelijkse concert op het Meere-orgel van Epe op de laatste donderdag van april staat in het teken van Oranje. Op donderdag 26 april, een dag voor Komningsdag, komt Jan Jansen, een van de bekendste organisten van Nederland, zijn originele visie op het Oranjerepertoire geven. Het is een programma met werken van Sweelinck, Bach, Kee , Brandts Buys en Mozart.

Jan Jansen is een veelzijdig musicus: hij studeerde orgel bij Cor Kee, klavecimbel bij Lenie van der Lee en piano bij Gérard van Blerk aan het Utrechts Conservatorium. Behalve zijn solistendiploma’s behaalde hij in 1970 de Prix d’Excellence voor orgel.

Vanaf 1961 begon hij zijn organisten-loopbaan bij de Hervormde Gemeente Ermelo, zijn geboorteplaats. Van 1971 tot 1987 was hij cantor–organist van de Oude Kerk te Soest en van 1987 tot mei 2011 organist van de Domkerk te Utrecht, waar hij naast de drukke liturgische praktijk de landelijk welbekende wekelijkse zaterdagmiddagmuziek verzorgde samen met de Domcantorij. Van 1973 tot 2005 doceerde hij Algemeen Theoretische Vakken aan het Utrechts Conservatorium, waar hij ook co-repetitor was bij de afdeling Oude Muziek.

Op het beroemde Bätzorgel van de Domkerk maakte hij een groot aantal grammofoonplaat- en cd-opnamen met werken uit de gehele orgelliteratuur. Ook maakte hij opnamen als pianist en klavecinist. Behalve zijn vele orgelrecitals trad hij als solist op met diverse orkesten, zoals het Concertgebouwkamerorkest, The Academy of St.Martin in the Fields, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, zowel als organist en als klavecinist. Kamermuziek maakte hij met diverse vooraanstaande musici waaronder zijn kinderen David (orgel en klavecimbel), Maarten (cello) en Janine (viool). Hij is een veelgevraagd continuo-speler bij koren en orkesten.

Het concert begint om 20.00 uur; de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 is open vanaf 19.30 uur. Toegang 8,00 euro.

Overigens wordt er op Koningsdag ook op het orgel gespeeld en wel om 12.15 uur, door de beide vaste organisten van de kerk: Herman Dalhuisen en Ane Mulder.

Voor het gehele concertprogramma: www.meereorgelepe.nl

jan jansen 03 Custom 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.