Agenda

Eerbetoon aan het prachtige Nederlandse lied in Epe

Magazijn Hollandia Frommermann Liggend Credits Mark Kohn en Keke Keukelaar a CustomIn het kolossale (fictieve) Magazijn Hollandia, waar alle Nederlandse muziek ligt ‘opgeslagen’, zijn na de sluiting door de bezuinigingen zeven medewerkers achtergebleven. Ze zijn omringd door alles wat ons land op muzikaal gebied heeft voortgebracht. Van Sweelinck tot Shaffy, van Bannink tot Borsato, van Valerius tot vandaag. Nog één keer willen de archiefmedewerkers hun landgenoten laten horen welke onnoemelijk grote schatten er liggen opgeslagen. Maat voor maat wroeten ze onvermoeibaar door de rijke vaderlandse muziekgeschiedenis. Op dinsdag 24 april biedt Cultureel Platform Epe de heren van Frommermann het podium om het publiek in het Kulturhus Eper Gemeentewoning het verbluffende resultaat te laten meemaken.

Het close-harmony ensemble Frommermann maakte in 2005 zoveel furore met een optreden in de sfeer van de dertigerjaren groep The Comedian Harmonists, dat het er zijn stijl van heeft gemaakt. Hun geraffineerde stemmenspel – nu eens romantisch of weemoedig, dan weer virtuoos of absurdistisch – blijkt een ongekende bron van luisterplezier en speelvreugde. In 2011 waren ze ook in Epe te zien.
De groep bestaat uit de zangers Jan-Willem Schaafsma, Erik Slik, Willem de Vries, Jan Willem Baljet en Martijn de Graaf Bierbrauwer, gitarist Paul van Utrecht en pianist David Bollen. Regisseur van de voorstelling is David Prins.

Instituten als de Muziekbibliotheek van de Omroep, Het Nederlands Muziek Instituut en het Nederlands Jazz Archief hebben ons in de loop der jaren voorzien van zeldzaam notenmateriaal en achtergrondinformatie. Zij vormen een onmisbare bron van informatie voor wetenschappers, historici, muzikanten, programmamakers, studenten en muziekliefhebbers.
De harde bezuinigingen van de laatste jaren lijken de instituten fataal te worden. In een enkel geval wordt het muzikale erfgoed bij een gemeente ondergebracht, maar de meeste zijn geheel op zichzelf aangewezen en aan de goden overgeleverd. De mannen van Frommermann zijn er van overtuigd dat het tij gekeerd moet worden en willen daar met Magazijn Hollandia een bijdrage aan leveren.

Cultureel Platform Epe (CPE) organiseert muziek- en theatervoorstellingen in en om Epe: hoogwaardige kunst en cultuur, dichtbij en het hele jaar door, zoals de serie Klassiek in de Kerk, theatervoorstellingen in het Kulturhus Eper gemeentewoning en zomeravondconcerten op bijzondere buitenlocaties. Het CPE ontvangt hiervoor steun van onder meer het Fonds Podiumkunsten, de gemeente Epe en de Rabobank. Meer informatie staat op www.cultureelplatformepe.nl.

Frommermann speelt Magazijn Hollandia
Datum: Dinsdag 24 april
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kulturhus Eper Gemeentewoning, Stationsstraat 25, Epe
Entree: €17,50 / €7,50 (t/m 18 jaar)
Kaarten: online: www.cultureelplatformepe.nl, losse verkoop: VVV-Epe en, indien niet uitverkocht, vóór aanvang aan de zaal.

Magazijn Hollandia Frommermann Liggend Credits Mark Kohn en Keke Keukelaar a Custom

Foto's: Mark Kohn en Keke Keukelaar

Magazijn Hollandia Frommermann staand Credits Mark Kohn en Keke Keukelaar Custom

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.