7 dagen 7 kiekjes (210)

 DSF0738 copyIn de week van 24 t/m 30 november stond er op een dag een keer of twee een mooie duidelijk zichtbare regenboog.

Zondagochtend 24 november ligt de LP 'Parallel Lines' uit 1978 van Blondie op de draaitafel. Blondie is een Amerikaanse rockgroep, die is voortgekomen uit de New Yorkse new-wavescene. Blondie werd in 1974 in New York opgericht, waar de groep zijn invloeden in de beroemde punkrockclub CBGBs opdeed. De band zou aanvankelijk Angel & the Snakes gaan heten, maar uiteindelijk viel de keuze op Blondie nadat zangeres Debbie Harry deze naam tijdens een wandeling door Houston Street werd toegeroepen. Andy Warhol bedacht het uiterlijk van Harry, geblondeerd en slechts gekleed in een wit T-shirt en onderbroekje. Het eerste album, getiteld Blondie, speelde sterk in op het punk-ethos. De muziek deed denken aan meidengroepen uit de jaren zestig, een soort vrouwelijke versie van de Ramones.

 DSF0727

Ze braken in februari 1978 door in Europa met het tweede album Plastic letters, met daarop het op de stijl van Buddy Holly ge├źnte liedje Denis (oorspronkelijk van het jaren-zestigduo Randy and the Rainbows alias Vinni Careller en Mike Zero, met hun vrouwelijke versie "Denise" uit 1963) dat in Nederland drie weken lang op de eerste plaats stond. Het succes werd vervolgd met Presence dear. Op het derde album Parallel lines stonden hun grootste hits Picture this, Hanging on the telephone en het disco-achtige Heart of glass. Daarop volgde het album Eat to the Beat (1979) met de hits Dreaming en Atomic. Dit album werd opgevolgd door het wederom door Mike Chapman geproduceerde Autoamerican met de reggaecover The tide is high (oorspronkelijk van The Paragons), dat de vierde plaats haalt in de Nederlandse hitlijst. Ook maakte Blondie het eerste blanke rapnummer dat een grote hit wordt, Rapture.

Meer over de band Blondie leest u hier en op de volgende link kunt u onde andere kijken en luisteren naar 'Sunday Girl':

 

Maandagavond 25 november. Horecaplein/Markt in de mist.

 DSF1332

 

Dinsdag 26 november. Toch best lekker hoor zo'n stukje vlees.

IMG 20191126 175333

 

Woensdag 27 november stond er twee keer een regenboog en ook ik, net zoals zovelen, heb er en kiekje van gemaakt.

 DSF0738

 

Donderdagmiddag 28 november. Dat gaat denk ik weer lekker worden.

 1280359

 

Vrijdagmiddag 29 november heb ik onder andere een kiekje gemaakt aan het begin van de wijk de Klaarbeek.

 DSC6105

 

Zaterdagochtend 30 november was het zo hier en daar goed zichtbaar dat het wat gevroren had.

 DSF0855

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento