7 dagen 7 kiekjes (195)

 1260268 copyIn de week van 11 t/m 17 augustus hadden we geen gebrek aan hemelwater, het viel dan ook regelmatig ruimschoots naar beneden.

Zondagochtend 11 augustus ligt de LP 'You Don't Have To Say You Love Me' van Dusty Springfield. Dusty Springfield OBE, artiestennaam van Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien was een Britse zangeres. Ze was een van de populairste zangeressen uit de jaren zestig en kreeg de bijnaam The Queen of White Soul.

 1260208

Dusty Springfield begon haar carrière in de muziekwereld in 1958, toen ze toetrad tot het trio The Lana Sisters. De andere leden waren Iris Chantelle en Lynne Abrams.
In 1960 vormde ze met haar broer Dion O'Brien (die zich Tom Springfield ging noemen) en Tim Feild (later vervangen door Mike Hurst) het trio The Springfields. Zij gingen in 1963 weer uit elkaar en Springfield begon aan haar solocarrière.
Haar eerste solosingle, I only want to be with you, was al direct een succes met een vierde plaats in de UK Singles Chart. Kort daarna nam ze haar eerste langspeelplaat A girl called Dusty op. Beide platen waren het begin van een lange reeks. Verschillende singles en albums werden een succes.
In 1966 scoorde ze in het Verenigd Koninkrijk een *1-hit met You don't have to say you love me, waarvan ze de oorspronkelijke Italiaanse versie (Io che non vivo senza te) een jaar eerder hoorde tijdens haar deelname aan het San Remo-festival.
In 1967 nam Springfield The look of love op voor de James Bondparodie Casino Royale.
Het in Memphis en New York opgenomen album Dusty in Memphis uit maart 1969 werd ten tijde van de uitgave gunstig ontvangen door recensenten; Son of a preacher man werd een hit, maar het album was in commercieel opzicht een grote teleurstelling. Springfield bereikte er de 99ste plaats in de Verenigde Staten mee. Dusty in Memphis werd jaren later alsnog als klassieker beschouwd. In 2004 plaatste het muziekblad Rolling Stone het album op de 89ste plaats in een lijst van de vijfhonderd beste albums.

De hele biografie leest u hier en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Will You Still Love Me Tomoorrow':

Dit nummer is door heel veel artiesten op de plaat gezet, maar zelf geef ik de voorkeur aan deze versie:

 

Maandag 12 augustus. We zijn er nog maar eens vijf dagen tussenuit op een camping in de Flevopolder, aangeboden door onze kinderen en kleinkinderen. Onze voortent die we normaal gebruiken is nu niet meegegaan, maar wel de tent die origineel bij de caravan hoort en nog nooit door ons is gebruikt hebben we nu uitgeprobeerd.

 1260220

 

Dinsdag 13 augustus.Wat leuk, een heuse kermis op het campingterrein.

 DSF4919

 

Woensdag 14 augustus hebben we een wandeling gemaakt naar de haven aan het Veluwemeer.

 DSC4517

 

Donderdagmiddag 15 augustus. Ja hoor, weer een plensbui, de zoveelste.

 1260268

 

Vrijdagochtend 16 augustus. Vanmorgen op 6.00 uur zag ik deze prachtige lucht op de camping.

 1260289

 

Zaterdagmiddag 17 augustus. Weer thuis, en voor de verandering heeft het maar weer eens.

 1260297

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.