7 dagen 7 kiekjes (194)

 DSF4766 copyIn de week van 4 t/m 10 augustus hebben we een mooie wandeling gemaakt op de Tongerense Heide.

Zondagochtend 10 augustus ligt de LP 'The Story So Far' uit 1994 van Rory Gallagher op de draaitafel. Rory Gallagher was een Iers bluesgitarist en zanger. Rory begon zijn carrière in de vroege jaren 60 als gitarist met de Fontana Showband. In de jaren 1964 en 1965 speelde hij in de Impact Sound Show Band (later The Impact Sound en ten slotte The Impact). In 1966 formeerde hij het powertrio Taste met Eric Kitteringham (bas) and Norman Damery (drums). In 1967 nam dit trio wat demo's op die in de jaren zeventig op LP verschenen onder de titel Taste In The Beginning. Nog in datzelfde jaar werden John Wilson en Richard "Charlie" McCracken resp. de nieuwe drummer en bassist van Taste en met hen zou Gallagher drie jaar samenwerken. Deze periode leverde twee studioalbums op: Taste en On The Boards. Een stortvloed van bootlegs werd in die tijd uitgebracht. Om dit tegen te gaan bracht platenmaatschappij Polydor zelf Live in Montreux en Live At The Isle Of Wight uit. Taste werd in 1970 ontbonden na onenigheid over de financiële huishouding en de rol van het management hierin.

 DSF4628

Met Gerry McAvoy (uit Deep Joy) op bas en Wilgar Campbell (uit The Method) op drums ging Gallagher vervolgens verder onder zijn eigen naam: The Rory Gallagher Band of Rory Gallagher and his band. Zijn muziekstijl vertoonde de blues in al zijn facetten, maar met name ook de country blues. In 1973 vertrok Campbell naar The Mick Abrahams Band en werd vervangen door Rod de'Ath uit Killing Floor. Korte tijd later werd ook de toetsenist van Killing Floor, Lou Martin, lid van Rory's begeleidingsband. In de jaren 70 speelde ook de Belgische bluesgitarist Roland Van Campenhout regelmatig mee in de band van Gallagher.

De hele biografie leest u hier en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Cradle Rock':

 

Maandagmiddag 5 augustus. Meneer of mevrouw hazelworm lag lekker te zonnen op het Jaagpad bij Zuuk.

 1260063

 

Dinsdagmiddag 6 augustus zijn we een klein eindje wezen fietsen.

 DSF4665

 

Woensdag 7 augustus heb ik een dichtbij foto gemaakt met een fisheye lens.

 1260141

 

Donderdag 8 augustus hebben we een mooie wandeling gemaakt op de Tongerense Heide.

 DSF4766

 

Vrijdag 9 augustus. Deze bij stoort zich niet aan de regen en gaat gewoon verder met hetgeen hij vaker doet.

 8091790

 

Zaterdagmiddag 10 augustus zijn we even naar Jazz Comes To Town Epe geweest, waar ik tevens een paar kiekjes heb gemaakt.

 DSF4872

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
redactie@epernet.nl

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.