7 dagen 7 kiekjes (187)

 6191443kopieIn de week van 16 t/m 22 juni ging het op woensdagavond flink te keer, het water kwam kortstondig met bakken uit de hemel vallen.

Zondagochtend 16 juni ligt de LP 'Nashville Skyline' uit 1969 van Bob Dylan op de draaitafel. Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth (Minnesota), 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid"

 1240112

Dylan heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Noord-Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama. Erkenning als dichter volgde in 2016 door de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Omdat hij in 2001 een Academy Award won voor Things have changed, de titelsong van de film Wonder Boys, is Dylan samen met George Bernard Shaw de enige persoon die zowel een Oscar als een Nobelprijs heeft gewonnen.

Dylans carrière, die begon tijdens zijn middelbareschooltijd in het midden van de jaren vijftig, raakte vanaf 1961 in een stroomversnelling toen hij zich in de New Yorkse wijk Greenwich Village begon te manifesteren als folksinger. Hij bleek vooral te excelleren in het schrijven van liedteksten, aanvankelijk in het genre van het protestlied. Al snel annexeerde de beweging voor de burgerrechten zijn lied Blowin' in the Wind (1962). Niet veel later omarmden miljoenen jongeren zijn The Times They Are a-Changin' (1964). Beide nummers zijn voorbeelden van Dylans vermogen om de tekst zodanig abstract te houden dat het lied een algemene zeggingskracht krijgt. Dat was nog maar het begin van een carrière die hem wereldroem bracht.

De hele biografie van Bob Dylan leest u hier en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Girl From the North Country':

 

Maandagmiddag 17 juni. Ik denk dat veel Epenaren en Heerdernaren hier heel mooie herinneringen aan bewaren.

 1240223

 

Dinsdag 18 juni. Een mooi schaaltje vol uit eigen tuin om er mee twee potjes te vullen met jam.

 1240288

 

Woensdagavond 19 juni. Zo hey, dat was wel even een flinke bui.

 6191443

 

Donderdag 20 juni. De vlinders hebben het goed naar hun zin in de lavendel struik.

 1240506

 

Vrijdag 21 juni. Vandaag genoten van een bere gezellige en lekkere lunch, samen met drie anderen bij een bekende horeca gelegenheid in Wissel.

IMG 20190621 125217

 

Zaterdag 22 juni heb ik lekker zitten smullen van het welbekende streekgerecht kruudmoes. Sommigen lusten dit absoluut niet, maar ik vind het een traktatie.

 1240564

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.