7 dagen 7 kiekjes (185)

 DSF3582kopieIn de week van 2 t/m 8 juni heb ik drie van de vier dagen de Paarden4daagse bekeken en er foto's gemaakt, waar onder van de eerste dag.

Zondagochtend 2 juni ligt de LP 'Groeten uit Grollo' uit1967 van Cuby and the Blizzards op de draaitafel. Cuby and the Blizzards is een uit het Drentse Grolloo (toen Grollo geheten) afkomstige bluesband, opgericht in de jaren zestig. De oorspronkelijke band werd geformeerd door Harry Muskee en bestond verder uit Eelco Gelling, Nico Schröder en Hans Kinds.

 DSF3447

De groep ontstond uit The Rocking Strings met Eelco Gelling (gitaar), Nico Schröder (basgitaar, vervangen door bassist Willy Middel, ex-Sinister Silhouettes), Hans Kinds (slaggitaar) en Wim Kinds (drums). Zanger Harry Muskee was voormalig contrabassist van The Old Fashioned Jazz Group. De groep trad in de jaren rond 1964 regelmatig op in de voormalige fabriekshal "'t Krotje" in Groningen, waar de concurrentiestrijd werd aangegaan met de lokale band "Little John and the Rocking Tigers". Toen de eerste single, Stumble and fall, voor platenmaatschappij CNR werd opgenomen, was Dick Beekman drummer.[1] De drummer vertrok in 1966 naar de beatgroep Ro-d-Ys, maar zou in 1968 voor een jaar terugkeren in de band. Zijn vervanger was Hans Waterman uit Groningen. De groep repeteerde in die tijd in een deel van het boerderijtje dat Muskee in Grollo had gehuurd. In de formatie Muskee, Gelling, Middel, Waterman en Hans Kinds werd een aantal singles opgenomen voor het Philips-label van Phonogram Records, waarvan Back Home de lagere regionen van de Top 40 haalde.
Voor de opname van de eerste elpee, Desolation, werd de groep uitgebreid met Henk Hilbrandie (piano), die daarvoor ook al een jaar met de groep rondtoerde. Harry Muskee en Henk kenden elkaar al uit The Old Fashioned Jazzgroup, waarvan ze beiden deel uitmaakten. Deze elpee werd in 1968 bekroond met een Edison. In 1967 moest Hans Kinds in militaire dienst en werd hij vervangen door pianist Herman Brood uit The Moans. Met Brood in de band werd de elpee Groeten uit Grollo opgenomen, waarvan Another day another road een redelijke hit werd. Het album bevatte ook de klassieker Somebody will know someday, geïnspireerd op Muskees verbroken relatie met Miep Huisman.

De hele biografie met alle leden die in de loop der jaren in deze band speelden leest u hier, en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar een mooie docu van Cuby and the Blizzards':

 

Maandagmiddag 3 juni heb ik even een kijkje genomen in Park De Klaarbeek.

 6031015

 

Dinsdagmiddag 4 juni heb ik een aantal foto's gemaakt van de eerste dag van de Paarden4daagse.

 DSF3582

 

Woensdagmiddag 5 juni. Deze middag werden er bootjes gevouwen in de Ring.

 DSF3676

 

Donderdagmiddag 6 juni heb ik in de buurt van de Renderklippen een aantal foto's gemaakt van de derde dag van de Eper Paarden4daagse.

 DSF3740

 

Vrijdag 7 juni heb ik een foto reportage gemaakt van de eerste Ronald Groen Sportdag.

 6071209

 

Zaterdagmiddag 8 juni hebben we het tiendaagse kunstfestival 'Vestingval' bezocht in Elburg.

 6081329

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.