7 dagen 7 kiekjes (184)

 DSF3430kopieIn de week van 26 mei t/m 1 juni hebben we onze onlangs geplaatste blokhut wat verder aangekleed met wat leuke spulletjes.

Zondagochtend 26 mei ligt de dubbel live LP 'One for Thr Road' uit 1980 van the Kinks op de draaitafel. The Kinks was een Engelse rockgroep opgericht in 1963 met singer-songwriter Ray Davies, zijn broer leadgitarist en zanger Dave Davies en bassist Pete Quaife. De nummers uit hun beginperiode waren toonaangevend voor de rock-'n-roll in het midden van de jaren zestig en albums zoals Face to Face, Something Else, Village Green, Arthur en Muswell Hillbillies staan dan ook hoog aangeschreven bij fans en muziekcritici.

 DSF3273 copy

Begin jaren zestig besloten twee broers uit Muswell Hill (Noord-Londen), Ray en Dave Davies, een professionele band te beginnen. Eind jaren vijftig hadden de broers in de pub The Clissold Arms hun debuut gemaakt als duo. Terwijl Ray, de oudere broer, vervolgens de kunstacademie bezocht, probeerde Dave met buurtgenoot en vriend Pete Quaife een band op te richten. De naam van de groep wisselde voortdurend en was vaak afhankelijk van diegene die een optreden wist te regelen. Af en toe werden ze door Ray bijgestaan op de piano. Nadat in de zomer van 1963 Ray definitief toetrad tot de band en drummer Mick Avory werd aangenomen noemde de band zich The Ravens, wat men in het voorjaar van 1964 op advies van manager Larry Page veranderde in The Kinks. Volgens Ray was de naam afgeleid van een uitspraak van Page nadat hij Ray op een dag in een eigenaardige kledingcombinatie de studio zag binnenlopen: 'You look like a Kink!'

Al gauw boekten ze succes met nummers zoals You Really Got Me en All Day and All of the Night. The Kinks scoorden veel hits in Nederland en Belgiƫ, waaronder Tired of Waiting, Set Me Free, Till the End of the Day, Dedicated Follower of Fashion, Dandy, Dead End Street, Waterloo Sunset, Autumn Almanac, Wonder Boy en Days. Hun grootste succes hadden zij in de zomer van 1966 met Sunny Afternoon.

De rest van hun biografie leest u hier en hierna kunt u luisteren en kijken naar 'Victoria':

 

Maandagmiddag 27 mei. Hoe lang zou dit gebouw er nog staan in deze hoedanigheid?

 DSC3622

 

Dinsdagochtend 28 mei. Tja, het regende vanochtend constant en dat was overal te zien, zo ook in dit webje.

 5280937

 

Woensdag 29 mei. Wat wordt alles toch al weer mooi fris groen.

 DSF3278

 

Donderdagmiddag 30 mei. De borden tijdens Vaasaqua geven nog aan dat in de Dorpsstraat wat werk verzet is.

 DSF3350

 

Vrijdag 31 mei hebben we onze onlangs geplaatste blokhut wat opgefleurd.

 DSF3430

 

Zaterdag 1 juni. De rode bessen beginnen al mooi te kleuren.

 6010963

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.