7 dagen 7 kiekjes (183)

 DSF2568 copyIn de week van 19 t/m 25 mei heb ik onder andere wat foto's gemaakt van de plastic doppen ophalen bij een viertal scholen, voor het vlinder project van René blok.

Zondagochtend 19 mei ligt de LP 'Mad Dogs and Englishmen' uit 1970 van Joe Cocker op de draaitafel. John Robert (Joe) Cocker was een Engelse blueszanger. Cocker zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij vijftien jaar oud was. Hij verscheen voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

 DSF2422

I'll Cry Instead, Cockers eerste single, was een cover van The Beatles. Hij had een eerste bescheiden hitje in Engeland in 1964 met Marjorine. Zijn eerste grote hit, zijn tweede Beatlescover, verscheen in het najaar van 1968: With a Little Help from My Friends, een eigen versie van een van de nummers op het conceptalbum Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Kort daarna, in de zomer van 1969, deed zijn verschijning op de Woodstock Music & Art Fair zijn populariteit nog verder stijgen. Andere vroege hits, uit het begin van de jaren zeventig, waren Cry me a river, High time we went en Feelin' Alright.

In die periode begonnen zijn problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker coverde meer liedjes, bekend werden onder andere zijn versies van The Letter (van The Box Tops), van Feelin' Alright (van Traffic) en van Summer in the City (van The Lovin' Spoonful). Hij blies ook nieuw leven in het Randy Newman-liedje You Can Leave Your Hat On, dat werd gebruikt in de erotische film 9½ Weeks. Hij was beroemd om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een spastische gestiek.
Cocker overleed 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd in zijn huis in Colorado aan de gevolgen van longkanker.

Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Cry Me A River':

 

Maandagmiddag 20 mei heb ik een kiekje gemaakt van wat klaprozen.

 5200716

 

Dinsdagochtend 21 mei hebben we een nieuwe expositie ingericht in de Ring in het gemeentehuis.

 DSF3226

 

Woensdagavond 22 mei. Het was vanavond weer knap druk in het luchtruim.

 DSF2540

 

Donderdag 23 mei. Het wordt dit jaar een goed frambozen jaar.

 DSF3246

 

Vrijdagochtend 24 mei. Vanmorgen heb ik een aantal foto's gemaakt voor René Blok die de doppen bij een aantal scholen ophaalde voor het vlinderproject.

 DSF2568

 

Zaterdagmiddag 25 mei zijn we even over de rommelmarkt gelopen bij de Grote Kerk.

 5251975

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.