7 dagen 7 kiekjes (176)

 DSF1770 copyIn de week van 31maart t/m 6 april ben ik met Stichting de Ring een dag op stap geweest naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Ter Schuur.

Zondagochtend 31 maart ligt de live LP 'Live and Dangerous' uit 1978 van Thin Lizzy op de draaitafel. Thin Lizzy is een Ierse hardrockband. De kern van de band vormden zanger en bassist Phil Lynott (1949-1986) en drummer Brian Downey.
De samenstelling van de band wisselde in de loop der jaren regelmatig. Naast frontman zanger/bassist Phil Lynott waren de opmerkelijkste leden Brian Robertson en Scott Gorham. Gary Moore speelde gitaar op enkele nummers, maar zijn rol in de band was niet erg groot. Kenmerkend voor de groep was de opstelling waarin twee leadgitaristen centraal stonden. Deze opstelling werd later vaak gekopieerd door bands als Iron Maiden. Phil Lynott stond bekend als een extravagante maar briljante zanger, bassist, componist en poëet.

 DSF2586

Een van de eerste nummers die de band uitbracht was Whiskey in the jar, een hardrockuitvoering van een Ierse traditional. Later is dit nummer in een nog hardere versie door Metallica uitgebracht. De grote doorbraak van Thin Lizzy kwam echter met het nummer The boys are back in town (1976). In 1983 hield de groep op te bestaan. Lynott richtte aanvankelijk een andere band (Grand Slam) op, maar die kwam eigenlijk nooit echt van de grond. Solo heeft Lynott nog enkele successen gehad waarvan Old Town het bekendste is. Later is dit nummer gecoverd door The Corrs. Samen met Gary Moore werd "Parisienne Walkways" een klassieker. Minder bekend is "Kings' Call" met Mark Knopfler op gitaar.
Op 1ste kerstdag 1985 werd Lynott na een kerstfeest met spoed opgenomen in een kliniek in Salisbury, vanwege lever- en nierfalen. Hij overleed er uiteindelijk op 4 januari 1986 aan hartfalen en longontsteking. Het jarenlange gebruik van drugs, en dan met name heroïne had zijn lichaam gesloopt.

Meer lezen over deze legendarische band, dat kan hier. Op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar het nummer 'Rosalie':

 

Maandagmiddag 1 april. Mooi toch, die grillige takken met die mooie rose bloesems er onder.

 4019712

 

Dinsdag 2 april ben ik vergezeld van een macro lens maar weer eens de tuin ingedoken.

 4029784

 

Woensdagmiddag 3 april. Ik denk wel dat ook deze locatie Epe een mooier aanzien zal geven. Nu nog dat braak liggend terrein tegenover de Anne de Vriesschool.

 DSF2662

 

Donderdag 4 april. Ik vraag mij af of alleen zo'n hek voldoende is als een bouwkraan tijdelijk en meerdere malen een doorgaande weg verspert. Moet er dan eigenlijk ook een verkeersbord worden geplaatst aan beide kanten van de bezigheden aan het begin van de straat.

 4049833

 

Vrijdag 5 april heb ik onder andere deze foto gemaakt bij het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Ter Schuur.

 DSF1770

 

Zaterdag 6 april. Prachtig toch van kleur, de bladeren die de winter hebben doorstaan.

 DSF2702

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento