7 dagen 7 kiekjes (175)

 3299636 copyIn de week van 24 t/m 30 maart zag ik in Zuuk heel veel spandoeken hangen met de tekst 'Laat de Zuukerschool voortbestaan'.

Zondagochtend 24 maart ligt 'One More Time', de alleen in Nederland in 1966 uitgebrachte LP van Them op de draaitafel. Them was een Noord-Ierse band afkomstig uit Belfast, die zijn grootste succes kende tussen 1964 en 1966. Het belangrijkste lid van de groep was van 1963-1966 zanger Van Morrison.

 DSF2475

Them ontstond in 1961/1962, toen gitarist en zanger Billy Harrison in Belfast samen ging spelen met een aantal andere muzikanten, onder wie bassist Raymond Sweetman en drummer Ronnie Millings. Een vaste bezetting ontstond na het toetreden van bassist Alan Henderson en toetsenist Eric Wrixon. De groep noemde zich The Gamblers en kreeg werk in en om de Noord-Ierse hoofdstad. The Gamblers speelden Amerikaanse rock-'n-roll en rhythm and blues. Met het toetreden van zanger en saxofonist Van Morrison nam de populariteit in eigen stad zover toe, dat de vijf de sprong naar Engeland waagden. Daar werd de naam veranderd in Them, omdat er al een groep The Gamblers bestond, als begeleiders van zanger Billy Fury. Them kwam onder contract bij Decca. Wrixon had intussen de band verlaten, omdat zijn ouders hun nog minderjarige zoon geen toestemming gaven voor het aangaan van een platencontract. Hij werd vervangen door Pat McAuley (ook wel John genoemd). Nadat ook Millings opstapte, verwisselde McAuley het orgel voor de drums, terwijl zijn broer Jackie McAuley achter de toetsen plaatsnam.

Hun eerste single werd uitgebracht in augustus 1964, met op de A-kant Don't start crying now en aan de achterkant One two brown eyes. Het succes bleef uit. Onduidelijk is of op die eerste plaat ook inderdaad alle Themleden te beluisteren zijn. Van Morrison en Henderson lijkt dat zeker, maar in de opnamepraktijk werd veelal met studiomuzikanten gewerkt. Daarin was Them niet uniek. Bekend is het verhaal dat Ringo Starr tijdens de opnamen van de eerste Beatles-single Love me do plaats moest maken voor een sessiedrummer. Zo zijn tijdens die eerste Them-opnamen waarschijnlijk gitarist Jimmy Page, organisten Arthur Greenslade en Peter Bardens en drummer Bobby Graham ingezet.

De hele biografie staat hier en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Here Comes The Night':

 

Maandag 25 maart. Eén van de jaarlijks wederkerende traditionele lekkernijen staan ook weer bij ons op tafel.

 DSC2862

 

Dinsdagmiddag 26 maart heb ik mijn eigen foto's bekeken in de Ring in het gemeentehuis.

 DSF2543

 

Woensdagmiddag 27 maart heb ik ergens een dichtbij kiekje gemaakt.

 3279577

 

Donderdag 28 maart. Dit groeit er nu onder andere langs de Eper straten in de groenstroken.

IMG 20190328 152125

 

Vrijdag 29 maart. Heel Zuuk hangt vol met deze spandoek met de tekst 'Laat de Zuukerschool voortbestaan'.

 3299636

 

Zaterdagmiddag 30 maart ben ik wezen kijken naar het Modespektakel bij de Grote Kerk.

 DSF1401

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento