7 dagen 7 kiekjes (174)

 DSC2730 copyIn de week van 17 t/m 23 maart hebben we onder andere weer een leuke wandeling gemaakt bij het Kievitsveld en de voormalige visvijvers.

Zondagochtend 17 maart ligt de LP 'Muswell Hillbillies' uit 971 van The Kinks op de draaitafel. The Kinks was een Engelse rockgroep opgericht in 1963 met singer-songwriter Ray Davies, zijn broer leadgitarist en zanger Dave Davies en bassist Pete Quaife. De nummers uit hun beginperiode waren toonaangevend voor de rock-'n-roll in het midden van de jaren zestig en albums zoals Face to Face, Something Else, Village Green, Arthur en Muswell Hillbillies staan dan ook hoog aangeschreven bij fans en muziekcritici.

 DSF2273

Begin jaren zestig besloten twee broers uit Muswell Hill (Noord-Londen), Ray en Dave Davies, een professionele band te beginnen. Eind jaren vijftig hadden de broers in de pub The Clissold Arms hun debuut gemaakt als duo. Terwijl Ray, de oudere broer, vervolgens de kunstacademie bezocht, probeerde Dave met buurtgenoot en vriend Pete Quaife een band op te richten. De naam van de groep wisselde voortdurend en was vaak afhankelijk van diegene die een optreden wist te regelen. Af en toe werden ze door Ray bijgestaan op de piano. Nadat in de zomer van 1963 Ray definitief toetrad tot de band en drummer Mick Avory werd aangenomen noemde de band zich The Ravens, wat men in het voorjaar van 1964 op advies van manager Larry Page veranderde in The Kinks. Volgens Ray was de naam afgeleid van een uitspraak van Page nadat hij Ray op een dag in een eigenaardige kledingcombinatie de studio zag binnenlopen: 'You look like a Kink!'
Al gauw boekten ze succes met nummers zoals You Really Got Me en All Day and All of the Night. The Kinks scoorden veel hits in Nederland en Belgiƫ, waaronder Tired of Waiting, Set Me Free, Till the End of the Day, Dedicated Follower of Fashion, Dandy, Dead End Street, Waterloo Sunset, Autumn Almanac, Wonder Boy en Days. Hun grootste succes hadden zij in de zomer van 1966 met Sunny Afternoon.

Wilt u meer lezen over deze legendarische band dan kan dat hier. Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar '20th Century Man':


 

Maandag 18 maart heb ik een kiekje gemaakt van een fruitschaal met Santana appels. Mensen met een appel allergie (Wilma ook) kunnen alleen de appel Santana en Elise verdragen, zonder verdere gevolgen.

 DSF1263

 

Dinsdagmiddag 19 maart hebben we al weer een mooie wandeling gemaakt in de omgeving van het Kievitsveld.

 DSC2730

 

Woensdag 20 maart. Voor velen van u is dit waarschijnlijk een bekend tafereeltje.

 DSF2388

 

Donderdag 21 maart. Bloemen hebben ook in de gaten dat de lente is gearriveerd.

 DSF1364

 

Vrijdag 22 maart. Toch prachtig zo'n boom met die mooie rose bloesems. Alleen jammer dat dat maar een korte periode is.

 DSF2430

 

Zaterdag 23 maart. Onze gasten zijn al weer druk aan het bouwen.

 DSF2442

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento