7 dagen 7 kiekjes (168)

 DSF1777 copyIn de week van 3 t/m 9 februari hebben Gert van den Esschert, twee dames en ikzelf, de expositie Heden & Verleden, die vorig jaar in de Ring heeft gehangen, laten voortleven bij woonzorgcentrum De Boskamp.

Zondagochtend 3 februari ligt de dubbel live LP 'Live Rust' uit 1979 van Neil Young anf Crazy Horse op de draaitafel. Neil Percival Young is een Canadees singer-songwriter. Naast zijn solowerk met onder andere Crazy Horse is hij ook bekend van Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij bracht tot nu toe 37 studioalbums uit. Het succesvolst was zijn album Harvest uit 1972.

 DSC2001

Neil Young is een zoon van schrijver en journalist Scott Young en diens vrouw Edna "Rassy" Ragland. Hij werd geboren op 12 november 1945 om kwart voor zeven 's ochtends in het Toronto General Hospital. Het gezin woonde toen in een huisje aan Brooke Avenue in het noorden van Toronto. Young kreeg op jonge leeftijd diabetes. In 1951 leed hij aan de virusziekte polio. Hij groeide op in Omemee. Op tienjarige leeftijd begon Young een bedrijfje, Neil Eggs. Hij hield kippen en werkte op een golfbaan om het voer te bekostigen. Hij was toen van plan om zich later aan het Ontario Agricultural College te laten opleiden tot boer.

Hij had een krantenwijk en stond 's ochtends vroeg op om The Globe and Mail te bezorgen. Voor het slapengaan luisterde hij naar de radiozender 1050-CHUM en raakte zo geïnteresseerd in muziek. In 1958 kreeg Young zijn eerste muziekinstrument: een plastic ukelele, een kerstgeschenk van zijn ouders. Toen hij twaalf jaar oud was, scheidden zijn ouders en verhuisde hij met zijn moeder naar Winnipeg. Hij ging achtereenvolgens naar de Earl Grey Junior High School en de Kelvin High School. Daar vormde hij zijn eerste bandje, The Jades. Andere bandjes waarin hij speelde waren The Esquires, The Stardusters en The Classics.

De hele biografie lezen van Neil Young staat hier en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Hey Hey, My My (Into the Black)' :

 

Maandagmiddag 4 februari heb ik een kiekje gemaakt langs de Boerweg.

 DSC2104

 

Dinsdagochtend 5 februari heb ik een kiekje gemaakt bij een kunstschilder in Epe.

 DSF0791

 

Woensdagmiddag 6 februari. De pannen voor het avondeten staan al klaar.

 DSF1746

 

Donderdagmiddag 7 februari. Onderweg naar de Gildeschool om twee kleinzoons op te halen heb ik in het Gildenlaantje een kiekje gemaakt.

IMG 20190207 141226

 

Vrijdagmiddag 8 februari. Samen met Gert van den Esschert en twee dames, 32 foto's van Heden & Verleden opgehangen in woonzorgcentrum De Boskamp in Epe. Deze expositie loopt tot 31 mei 2019.

 DSF1758

 

Zaterdagmiddag 9 februari. We keken vanmiddag naar het WK schaatsen afstanden, en op een gegeven ogenblik zag Jac Orie dat ik een foto maakte.

 2091123

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento